לזניה במלית בשר
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
עלי לזניה ללא בישול מוקדם
למלית הבשר:
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
1 פלפל אדום קצוץ דק
1 פלפל ירוק קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/2 קג' בשר בקר טחון*
1 קג' עגבניות בשלות קלופות מגולענות קצוצות
1/2 כפית בזיליקום יבש או טרי (או אורגנו )
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה
מלח פלפל שחור
לרוטב בשמל:
50 גר' חמאה או מרגרינה
3 כפות קמח
1/2 2 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
למלית הבשר:
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
1 פלפל אדום קצוץ דק
1 פלפל ירוק קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/2 קג' בשר בקר טחון*
1 קג' עגבניות בשלות קלופות מגולענות קצוצות
1/2 כפית בזיליקום יבש או טרי (או אורגנו )
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה
מלח פלפל שחור
לרוטב בשמל:
50 גר' חמאה או מרגרינה
3 כפות קמח
1/2 2 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
- מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את השום.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים ומפוררים תוך כדי טיגון.
- מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהעגבניות מתרככות והרוטב מתעבה.
- מכינים את רוטב הבשמל - ממיסים את המרגרינה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים עד להזהבה קלה, מוסיפים באיטיות את המים תוך כדי בחישה בכדי למנוע גושים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- משמנים תבנית בגודל 35X35 (בערך) חסינת חום במעט חמאה או מרגרינה, יוצקים מעט רוטב בשר ומניחים שכבת עלי לזניה ראשונה בחפיפה קלה, יוצקים שליש מכמות מלית הבשר ומורחים על כל השכבה, יוצקים שליש מכמות רוטב הבשמל.
- מניחים שכבת עלי לזניה שניה, מניחים עליה שליש מהמילוי ועליה שליש מכמות הרוטב, חוזרים על הפעולה שוב בשכבה נוספת, מסיימים בשכבת מלית ורוטב מעל לכיסוי כל שטח התבנית, מפזרים מעל כוס גבינה צהובה מגורדת או ללא גבינה לשומרי כשרות.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 עד 45 דקות, 10 דקות לפני תום האפיה מסירים את רדיד האלומיניום לקבלת השחמה קלה.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט, חותכים למנות ומגישים.
הערות
- * ללזניה צימחונית ניתן להחליף את הבשר הטחון בפתיתי סויה
- לשים לב שרוטב הבשר והבשמל יכסו את כל שטח הלזניה מעל ולכסות ברדיד אלומיניום למניעת התייבשות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת גבינה ותירס [einavsl1] -
- פאי קרמל בננות [אבי מ.] - גם עם קלתית לפסח
- עוגת קוקוס אגוזים לפסח [imgold] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי
- עוף עם אורז בתנור [ויצמן] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- מרק ברוקולי וירקות [אבי מ.] -