עוגת שוקולד ושוקולד צ'יפס

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/2 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כוס ריויון*
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שוקלד צ'יפס
1/3 כוס סירופ שוקולד**
250 גר' שוקולד מריר מומס
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כוס ריויון*
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שוקלד צ'יפס
1/3 כוס סירופ שוקולד**
250 גר' שוקולד מריר מומס
2 כפיות תמצית וניל
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-160°, משמנים ומקמחים תבנית חלולה או גוגלהוף בנפח 12 כוסות.
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומניחים בצד.
- בקערת המיקסר מקציפים את החמאה כדקה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה וקלה.
- מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה, אחת בכל פעם לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת.
- בקערה קטנה מערבבים את הריויון והסודה לשתיה, מוסיפים את תערובת לקערת המיקסר בעירבוב במהירות נמוכה לסירוגין עם הקמח.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס, סירופ השוקולד, השוקולד המומס ותמצית הוניל, מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת, לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של 60-70 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש והעגה קפיצית למגע.
- מוציאים ומצננים בתבנית 10 דקות על רשת, הופכים ומשחררים מהתבנית על רשת לצינון מלא.
- ניתן לצפות את העוגה בשוקולד - ממיסים 100 גר' שוקולד מריר ו-30 גר' חמאה או מרגרינה, יוצקים על העוגה.
הערות
- חשוב להקציף היטב את החמאה עם הסוכר.
- להקפיד על גודל התבנית.
- לשמן היטב ולקמח את התבנית.
- * כתחליף לריויון ניתן לערבב בקערה 1 כף חומץ וכוס חלב, להניח 5 דקות.
- * * סירופ שוקולד מוכן המשמש לזילוף על קינוחים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- אנטריקוט בתנור [tommf] - מאוד קל וטעמים משגעים
- קינוח מוס שלושה שוקולדים [אבי מ.] - להגשה בגביעי קינוח
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.