פטריות מוקפצות עם שעועית ירוקה
מוקפץ

4 מנות
מוקפץ

קושי: בינוני
» עיקריות» או ארוחה קלה
מרכיבים
300 גר' חזה אווז מעושן פרוס*
1 פלפל אדום או ירוק
300 גר' שעועית ירוקה טרייה או קפואה, מופשרת
3 כפות שמן זית
סלסלה קטנה של פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות רוטב סויה
1 כפית רוטב ווסטרשייר
100 גר' עגבניות מיובשות בשמן זית,מסוננות וחתוכות
1 בצל ירוק
1 כוס מרק עוף או ירקות
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
100 גר' אגוזי קשיו קלויים
1 פלפל אדום או ירוק
300 גר' שעועית ירוקה טרייה או קפואה, מופשרת
3 כפות שמן זית
סלסלה קטנה של פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות רוטב סויה
1 כפית רוטב ווסטרשייר
100 גר' עגבניות מיובשות בשמן זית,מסוננות וחתוכות
1 בצל ירוק
1 כוס מרק עוף או ירקות
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
100 גר' אגוזי קשיו קלויים
דרך הכנה
- חותכים את הבשר לרצועות דקות או לקוביות קטנות, חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנות, חולטים את השעועית מספר דקות במים רותחים או במיקרוגל ומסננים.
פורסים את הבצל הירוק אלכסונית לפרוסות בעובי 2 ס"מ. - מחממים את השמן בבווק לחום גבוה, מוסיפיםים את קוביות הבשר, קוביות הגמבה, השעועית הירוקה והבצל, מוסיפים את כוס המרק החם מטגנים תוך ערבוב (בהקפצה) במשך דקה.
- מוסיפים את הפטריות, השום והעגבניות המיובשות וממשיכים להקפיץ עוד שתי דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר, רוטב הווסטרשייר ורוטב הסויה, טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מוסיפים מעל את אגוזי הקשיו ומקפיצים.
- מגישים מיד.
הערות
- ניתן להשתמש בכל בשר מעושן - פסטרמה הודו, אווז או בקר.
- ניתן להחליף את אגוזי הקשיו בבוטנים קלופים קלויים.
- ניתן להחליף את הפטריות ב- 2 כוסות גזר גמדי (בתמונה).
- לטעום ולהוסיף מלח רק לאחר הוספת רוטב הסויה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- לחם שעורה [אבי מ.] - טעם הלחם ה"שחור" של פעם.
- פשטידת מקרוני וגבינה [אבי מ.] -
- מרק גריסים [אבי מ.] -
- כרוב אדום חמוץ מתוק [אבי מ.] -
- כדורי שוקולד קוקוס ודבש [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד רכה [אבי מ.] -
- קרוקטים תפוחי אדמה [דוד משה] - באדיבות "דוד משה" - יצרני תפו"א מחבל מעון