עוגת קקאו שוקולד

12 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[6 מדרגים]
מרכיבים
1/4 3 כוסות קמח
1/2 1 כוסות קקאו
1 כפית אבקת אפיה
3 כפיות אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/2 2 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפות חומץ רגיל
1/3 2 כוסות מים
לסירופ:
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
2 כפות ליקר תפוזים
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 1 כוסות קקאו
1 כפית אבקת אפיה
3 כפיות אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/2 2 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפות חומץ רגיל
1/3 2 כוסות מים
לסירופ:
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
2 כפות ליקר תפוזים
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 24X33X4 או תבנית קפיצית 26, מניחים נייר אפיה משומן בתחתית.
- מנפים לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתיה והמלח, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- מערבבים בקערה נוספת את הביצים, השמן, החומץ, המים ותמצית הוניל, מוסיפים לתערובת היבשה ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של שעה ורבע בערך או עד שהעוגה קפיצית למגע.
- בזמן אפית העוגה מכינים את הסירופ, מערבבים את המים והסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר, מניחים לצינון.
- יוצקים את הסירופ על העוגה מיד בהוצאתה מהתנור, מניחים לצינון העוגה.
- להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל או בסיר כפול עד להמסה מלאה, מצננים ויוצקים על העוגה הקרה, מניחים לצינון.
הערות
- ניתן להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
- העוגה טובה גם ללא ציפוי שוקולד, ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר הצינון המלא.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- אנטריקוט בתנור [tommf] - מאוד קל וטעמים משגעים
- קינוח מוס שלושה שוקולדים [אבי מ.] - להגשה בגביעי קינוח
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.