עוגת שזיפים אוסטרית

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית גרידת קליפת לימון
4 ביצים
3/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
800 גר' שזיפים מתוקים כהים
לפירורים:
1/2 1 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
150 גר' חמאה או מרגרינה קרה
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-160°, משמנים תבנית קפיצית 26, מניחים נייר אפיה בתחתית.
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, מניחים בצד.
- בקערה מיקסר מקציפים את החמאה בעזרת וו הגיטרה כחצי דקה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 2 דקות, מוסיפים את הביצים אחת אחת, לאחר שהביצה הקודמת הובלעה בתערובת, מוסיפים את גרידת הלימון ומקציפים עוד דקה במהירות בינונית
- מוסיפים את הקמח ומערבבים, מורחים את התערובת על הנייר בתבנית.
- חוצים ומגלענים את השיזיפים, חותכים לרבעים ומניחים על הבצק בתבנית.
- בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח, הסוכר והקינמון במספר פולסים, חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומוסיפים לקערה, מפעילים למספר שניות רק עד לקבלת פירורים בגודל בינוני.
- מפזרים את הפירורים על השזיפים בתבנית, הפירורים לא חייבים להיות אחידים בגודלם.
- מכניסים לאפיה של כשעה או עד להשחמה קלה של העוגה.
- מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת לפני חיתוך למנות.
הערות
- העוגה נמוכה.
- ניתן גם לאפות בתבנית מרובעת 22X33.
- ניתן להכין את העוגה ללא אפיה ולשמור במקרר לאפיה למחרת.
- ניתן להקפיא את העוגה האפויה לאחר קרור מלא עטופה בניילון צמיד.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- אנטריקוט בתנור [tommf] - מאוד קל וטעמים משגעים
- קינוח מוס שלושה שוקולדים [אבי מ.] - להגשה בגביעי קינוח
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.