Pesto
תפריט
ג', 29 ספט 2020, 07:33
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרובעיות שמנת חמוצה ושקדים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5101   

מרובעיות שמנת חמוצה ושקדים
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
3/4 כוס סוכר
150 גר' חמאה או מרגרינה רכה
2  ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1 כוס שמנת חמוצה
1/2 כוס צימוקים
לציפוי:
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
2/3 כוס שקדים פרוסים
4 כפות סוכר
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 25X30, מניחים נייר אפיה משומן בתחתית.
  2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
  3. בקערה מקציפים כחצי דקה את החמאה לריכוך, מוסיפים את הסוכר, הביצים ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עוד 2 דקות עד לקבלת תערובת בהירה.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לסרוגין עם השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב עד לקבלת אחידה, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
  5. משטחים את התערובת בתבנית ומחליקים.
  6. יוצקים את ההחמאה המוממסת על הבצק ומורחים לכיסוי כל הבצק, מפזרים מעל את הסוכר והשקדים לכוסוי כל שטח הבצק.
  7. מכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד לבדיקה בעזרת קיסם שיוצא יבש והשחמה קלה של השקדים.
  8. מוציאים ומצננים על רשת, חותכים לריבועים.
הערות
  • ניתן להחליף את הצימוקים באוכניות יבשות או חמוציות.
  • העוגה נמוכה.
  • ניתן להקפיא את העוגה האפויה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
יש אפשרות שהעוגה תהייה פרווה?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שקדים "מולבנים" הם שקדים שקליפתם הוסרה, קלופים.
1
ישנם מתכונים עם שקדים מולבנים, למה הכוונה מולבנים? המון תודה על העזרה ויום נעים.
מרובעיות שמנת חמוצה ושקדים By , 2006-08-06T11:08:32+03:00 מרובעיות שמנת חמוצה ושקדים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 20 Tags: none Ingredients: - 3/4 כוס סוכר150 גר' חמאה או מרגרינה רכה2  ביצים1 כפית תמצית וניל2 כוסות קמח1/2 1 כפיות אבקת אפיה1 כפית אבקת סודה לשתיה1/4 כפית מלח1 כוס שמנת ח... Instructions: מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 25X30, מניחים נייר אפיה משומן בתחתית. מנפים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח לקערה, מניחים בצד. בקערה מקציפים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר