Pesto
תפריט
ג', 29 ספט 2020, 08:23
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד ותירוש

אפיה וינאית    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3469   

עוגת שוקולד ותירוש
14 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
4 ביצים מס' 1
2 כפיות תמצית רום
3/4 1 כוסות קמח
3 כפות קקאו
3 כפיות אבקת אפיה
150 גר' שוקולד מריר מגורד
100 גר' שקדים מולבנים קצוצים
1/2 כוס תירוש
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 30X10.
  2. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה, הקקאו והמלח, מניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר וסוכר הוניל 3 דקות, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, מוסיפים את תמצית הרום.
  4. מוסיפים את הקמח והתירוש ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את השוקולד המגורד והשקדים ומערבבים.
  5. יוצקים לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של כ-45 דקות או עד לבדיקה בעזרת קיסם שיוצא יבש.
  6. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת 10 דקות, מוציאים מהתבנית.

מקור: YFH, חברה באתר.

הערות
  • ניתן להחליף את התירוש בסיידר תפוחים או מיץ תפוזים.
  • ניתן להקפיא את העוגה האפויה עטופה בניילון צמיד.
אין תגובות עדיין
עוגת שוקולד ותירוש By , 2006-08-08T12:08:47+03:00 עוגת שוקולד ותירוש אפיה וינאית Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 14 Tags: none Ingredients: - 250 גר' חמאה או מרגרינה רכה3/4 כוס סוכר1 שקית סוכר ונילקורט מלח4 ביצים מס' 12 כפיות תמצית רום3/4 1 כוסות קמח3 כפות קקאו3 כפיות אבקת אפיה150 גר' שו... Instructions: מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 30X10. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה, הקקאו והמלח, מניחים בצד. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר וסוכר הוניל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר