Pesto
תפריט
ג', 19 אוק 2021, 17:01
110475 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מתכונים בשימוש פרחי מאכל

באדיבות "משתלת וונדי"    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3259   

מתכונים בשימוש פרחי מאכל
הכנה וקירור
קושי: קל הכנה
» עיקריות» או ארוחה קלה
 
דרך הכנה

סלט פרחוני

3 כוסות עלי חסה שטופים, מיובשים וחתוכים לרצועות
1 כוס פרחי כליל החורש
2 כפות מיץ לימון סחוט
2 כפות שמן זית

מערבבים בעדינות בקערה את החסה והפרחים, סמוך להגשה מוסיפים את התבלינים, השמן והלימון.
לקשט במספר פרחי כובע הנזיר

חמאת ציפורני חתול

50 גרם חמאה
1 כף ציפורן חתול יבשה וטחונה

ממיסים את החמאה במקרו כדקה, מוסיפים את כף האבקה ומערבבים היטב עם כף עץ, בשלב זה
גם ניתן להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם. מורחים את החמאה על כריכונים או פרוסות קטנות של בגט
מעטרים בגבינה לבנה ופרחי בגוניה.

מרק עלי כובע הנזיר

כוס עלים של כובע הנזיר שטופים וחתוכים לרצועות
1 כף שמן זית
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
1 כף מיץ לימון
1 בצל קטן קצוץ
3 כוסות מים
מלח, פלפל
2 כפות שמנת לבישול כאופציה

מטגנים בסיר עם השמן את הבצל ועלי כובע הנזיר בעזרת כף עץ. כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מלח פלפל והמים. מבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה (כ- 30 דקות). טוחנים בבלנדר ומסננים. מוסיפים את הלימון, מערבבים ומוסיפים את השמנת. מגישים בתוספת מספר פרחי כובע הנזיר.

 

אורז ציפורני חתול

1 כוס אורז
2 גזרים מרוסקים
1  כף פרחי קלנדולה (צפורני חתול) מיובשים וטחונים לאבקה
2 כוסות מים
מלח, פלפל

מטגנים בשמן את הגזרים המרוסקים, עם האורז, כף אבקת פרחי קלנדולה, מלח ופלפל למשך 2
דקות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה,  מקטינים את הלהבה ומבשלים עם מכסה למשך
15 דקות לערך עד שכל המים יתאדו. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה ל- 5 דקות נוספות.

רוסטביף לוונדר מפולפל

1 נתח סינטה לרוסטביף במשקל של 2 קילו
1 כף שמן זית
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
1 כף פלפל לבן גרוס עבה
2 כפות זרעי שומר
1/2 כפית טימין יבש
2 כפות פרחי לוונדר מיובשים

טוחנים את הפלפל, זרעי השומר, פרחי הלוונדר והטימין במטחנת קפה או כל מטחנה אחרת.
משמנים את נתח הבשר בשמן הזית ומצפים אותו באבקת התבלינים שהכנו. עוטפים את נתח הבשר
בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות אך רצוי למשך הלילה.
לחמם תנור לחום גבוה ולצלות את הרוסטביף למשך 15 דקות.
להנמיך את החום ולצלות למשך 20-25 דקות נוספות.
לאחר שמוציאים את הבשר מהתנור יש להמתין כ- 10 דקות לפני שפורסים אותו. מגישים מיד עם הרוטב שהצטבר מהצלייה.

ריבת עלי ורדים

1/4 ק"ג עלי ורדים אדומים שטופים
1/2 כפית מלח לימון
1/4 ק"ק סוכר
4 כוסות מים
מיץ מחצי לימון

חותכים את הקצוות הלבנים של עלי הורדים.
משפשפים חצי מהכמות במלח לימון.
שמים בסיר את מחצית עלי הורדים השניה עם 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. מסננים ומוסיפים את הסוכר. מביאים שוב לרתיחה, ומוסיפים את את הלימון ואת עלי הורדים עם מלח  הלימון.

אין תגובות עדיין
מתכונים בשימוש פרחי מאכל By , 2006-08-24T19:08:21+03:00 מתכונים בשימוש פרחי מאכל באדיבות "משתלת וונדי" Prep Time: PT20M Cook time: Yield: Tags: none Ingredients: - על פרחי מאכל בשימוש מתכונים... Instructions: סלט פרחוני3 כוסות עלי חסה שטופים, מיובשים וחתוכים לרצועות1 כוס פרחי כליל החורש2 כפות מיץ לימון סחוט2 כפות שמן זית מערבבים בעדינות בקערה את החס...
קטגוריות
    מתכוני חגים
    כתבות, הדרכה, מידע
    הנצפים ביותר