עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד
עוגת שוקולד וגבינה מצוינת

12 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» עוגות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
9
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
1/2 1 כוסות פרורי בסקויט
1/2 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס קקאו
75 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למלית:
750 גר' גבינת שמנת
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כפית מלח
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
דרך הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית 24 בנייר אפיה.
- מערבבים את כל חומרי הבסיס לתערובת פרורית, מההדקים לתחתית תבנית 24 קפיצית או עם תחתית מתפרקת.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי ומניחים בצד.
- מקציפים את הגבינה, הסוכר, הביצים, השמנת, תמצית הוניל והמלח כ-3 דקות עד לקבלת תערובת אורירית, מחלקים את התערובת ל-3 חלקים שווים.
- מוסיפים ל-1/3 תערובת גבינה מחצית תערובת שוקולד ומערבבים היטב, יוצקים לתבנית על תחתית הבסקויטים.
- מוסיפים ל-1/3 השני של תערובת הגבינה 3/4 מיתרת השוקולד ומערבבים, יוצקים לתבנית על השכבה הראשונה.
- מוסיפים ל-1/3 האחרון של תערובת גבינה את יתרת השוקולד ומערבבים, יוצקים את התערובת על השכבה השניה.
- מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד להתייצבות המלית, מוציאים ומצננים על רשת, מעבירים לקרור במקרר ל-3 שעות לפחות.
מצפים בציפוי שוקולד או באבקת קקאו מנופה.
לציפוי שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
מחממים את השמנת והשוקולד בבן מארי או במספר שניות במיקרוגל עד להמסת השוקולד, מערבבים לקבלת תערובת חלקה, יוצקים על העוגה המצוננת בתבנית.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -