Pesto
תפריט
ד', 06 נוב 2024, 13:51
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט שוקולד ללא קלתית

עוגה נמוכה ואיכותית ללא קמח    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14340   

טארט שוקולד ללא קלתית
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

250 גר' שוקולד מריר קצוץ
250 גר' חמאה חתוכה לקוביות
5 חלמונים מס' 2
3/4 כוס סוכר
1 כף ליקר תפוזים או אגוזים
1/2 כוס פתיתי קוקוס או אגוזים טחונים
3 חלבונים מס' 2

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל- 130°, משמנים תבנית פאי עמוקה או תבנית עגולה בקוטר 24-26 עם תחתית מתפרקת, מניחים נייר אפיה משומן בתחתית, מפזרים פירורי לחם ומטלטלים לציפוי, מסלקים עודפים, עוטפים את תחתית התבנית והדפנות ברדיד אלומיניום למניעת נזילה לתנור.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול או במיקרוגל עד להמסה מלאה, מניחים לצינון.
  3. טורפים מעט את החלמונים מוסיפים 1/2 כוס סוכר, מקציפים עד עד להסמכה במרקם מיונז.
  4. מוסיפים מעט מהשוקולד לחלמונים ומערבבים, מוסיפים את התערובת החלמונים לשוקולד ואת הליקר ומערבבים.
  5. מוסיפים לתערובת את הקוקוס או האגוזים ומקפלים.
  6. מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס הסוכר הנותרת לקצף גמיש, מקפלים לתערובת.
  7. מכניסים לאפיה של כ-50 דקות, העוגה תופחת ומקבלת קרום ומתיישרת בצינון.
  8. מוציאים ומצננים על רשת.
  9. מגישים בטמפרטורת החדר עם גלידה וניל או קצפת.
הערות
העוגה אינה גבוהה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עוגיות טחונות או קמח מצה.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עוגיות טחונות או קמח מצה.
3
אבי שלום,
במתכון ציינת כי צריך לפזר פרורי לחם, ואני רוצה לאפות את העוגה לפסח במה ניתן להמיר
את הפרורים?
1
הי אבי ,הייתי רוצה שתמליץ לי על שוקולד לציפוי עוגה כושית ,אני מכינה כך, 2 כפות קקאו גדושות, 5 כפות סוכר...»»
טארט שוקולד ללא קלתית By , 2006-09-21T20:19:24+03:00 טארט שוקולד ללא קלתית עוגה נמוכה ואיכותית ללא קמח Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 250 גר' שוקולד מריר קצוץ250 גר' חמאה חתוכה לקוביות5 חלמונים מס' 23/4 כוס סוכר1 כף ליקר תפוזים או אגוזים1/2 כוס פתיתי קוקוס או אגוזים טחונים3 ח... Instructions: מחממים את התנור ל- 130°, משמנים תבנית פאי עמוקה או תבנית עגולה בקוטר 24-26 עם תחתית מתפרקת, מניחים נייר אפיה משומן בתחתית, מפזרים פירורי לחם ומטלטלים לציפוי, מסלקים עו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר