Pesto
תפריט
ב', 04 נוב 2024, 11:12
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת טורט שייש

עוגה גבוהה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 31872   

עוגת טורט שייש
14 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[13 מדרגים]
 
מרכיבים

לתערובת הקקאו:
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
1/3 כוס קקאו
1/4 כוס מים חמימים
לעוגה:
2 כוסות קמח
1/2 2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1/3 כוס שמן
6 חלמונים
2 כפיות תמצית וניל
7 חלבונים
1 כוס סוכר

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, מכינים תבנית חלולה גבוהה* לא משומנת (תבנית אמריקאית).
  2. מערבבים בקערה בינונית את תערובת הקקאו, מניחים בצד.
  3. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
  4. מערבבים בקערה שניה גדולה את החלמונים והסוכר, מוסיפים את המים, השמן ותמצית הוניל, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב למניעת גושים.
  5. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וגמיש, מוסיפים 1/4 מכמות הקצף לקערה ומערבבים היטב, מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות לתערובת.
  6. יוצקים 1/3 מהכמות לתערובת הקקאו בקערה הבינונית, מערבבים בקיפול עדין לקבלת תערובת אחידה.
  7. את יתרת התערובת (הבהירה) יוצקים לתבנית, יוצקים מעל את תערובת הקקאו במרכז התערובת הבהירה, משאירים כך או יוצרים דוגמת שייש בעזרת כף המוכנסת לתערובת ומסובבת בתנועה מעגלית פעם אחת בהיקף העוגה.
  8. מכניסים לאפיה של כשעה או עד לבדיקה בעזרת קיסם שיוצא יבש ממרכז העוגה.
  9. מוציאים, מצננים מעט עד שפני העוגה יורדים מגובה הדפנות, הופכים את העוגה בתבנית על הרשת ומניחים לצינון מלא כשהעוגה הפוכה בתבנית.
  10. מעבירים סכין בהיקף העוגה ובמרכזה, משחררים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה כשהיא על תחתית או הפוכה, זורים מעט אבקת סוכר אם רוצים.
הערות

*תבנית אמריקאית לחצו כאן , תבנית מס' 3.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
36
עוגה נהדרת במקום מים אני שמה מיץ תפוזים , ומאז העוגה הזו מככבת אצלי במטבח.
34
ראובן מ. (עורך)
אם היא סימטרית בגובה, והתבנית אינה רחבה מדי (אז הכמות צריכה להיות גדולה יותר), אפשר שההקצפה אינה מספקת,...»»
32
ראובן מ. (עורך)
אפשר לשים נייר אפייה בכל תבנית אחרת, אך לא חובה, אך זו שנרשמה הכי מוצלחת למטרה. זו לא עוגה שהופכים ושולפים מהתבנית.
30
תודה רבה עוגה מצויינת .אפיתי אותה לשבועות בתנית מלבנית רגילה,היא יצאה מצויינת רטובה וטעימה מאוד.ושוב תודה.
29
ציון 10
תודה רבה. עוגה מוצלחת מאד
28
ציון 10
תודה רבה ראובן, יצאו לי עוגות נפלאות!
27
ראובן מ. (עורך)
תבנית זהה מסוג חד פעמי אינה בעיה. ראי הערות למעלה.
"שטיבל" זה שם של מותג, אם הכוונה לקמח עתיר חלבון...»»
25
למרות שהקפאתי את העוגה בעודה חמה , אחרי ההפשרה היא נשארה טעימה ופריכה , זאת עוגת השיש הכי טעימה שיש .
24
תודה על התגובה , אך לצערי אתמול אפיתי את הטורט והקפאתי מיד בצאת הטורט מהתנור , מקווה שלא יתקלקל , חבל יצא טוב וגבוהה .
22
האם אפשר להכין את הטורט שייש ולהקפיא מיד עם צאת העוגה מהתנור ??
21
ציון 10
מוצלח ביותר. תודה
20
ציון 10
היום הכנתי את העוגה , עוגה ממש מעולה , גבוהה ואוריירת וטעימה וכלום עבודה . תודה לכם
19
ציון 10
וואו עוגה מעולה. יצאה לחה ואוורירית. הרבה יותר עסיסית מהתמונה שבמתכון.
18
ציון 10
עוגה ממש טעימה. טורט שיש הכי טוב שאכלתי. מתכון מנצח. תודה רבה, במיוחד בשם בעלי.
17
האם אפשר להשתמש בסיר פלא?
16
ראובן מ. (עורך)
אם זה לצבע, אז כן. את הטעם זה לא יחליף, ואפשר שיהיה מתוק מדי.
15
האם אפשר לשים במקום קקאו שוקולית?
14
ציון 10
אפיתי את העוגה לפני כמה ימים והיא ניתנה לאדם שאוהב עוגות טארט וכנראה גם מומחה להן. עכשיו דווחתי שהעוגה...»»
13
ציון 10
העוגה יוצאת גבוהה וטעימה חיסלו אותה ביום אחד אחלה אתר
12
ראובן מ. (עורך)
כן
11
האם אפשרלהשתמש בתבנית גוגלהוף למתכון זה?
10
כבביה (במטבח)
ציון 10
עוגה מעולה, יוצאת גבוהה במיוחד טעימה ואורירית נגמרה תוך כמה שעות
אבי המשך לתת לנו מתכונים מעולים
כל הכבוד ,אורנה
9
מנסיוני גרד לימון מוסיף המון.... בטעם ובניחוח
8
מדוע צריך להוסיף מלח לעוגת הטוארט הגבוהה?
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני יודע באיזה עוגה מדובר כי לכל מרכיב תפקיד בהרכב העוגה, כל שינוי מצריך לפעמים תחליף שלוא דוקא קשור לטעם.
6
שלום, האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה שבעוגה כלשהי (פרג) במרכיב חלבי? תודה?
5
ציון 10
יש לך אתר מדהים, תענוג לקרוא אותו וליישם את כל המתכונים !
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, במים או במיץ תפוזים.
3
האם ניתן להמיר את המים בעוגת טורט שיש בחלב? תודה מראש וגמר חתימה טובה.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
זאת עוגת טורט לכן אינה רטובה אבל היא לחה רכה ואוורירית מאד, אינה יבשה כמו עוגה בחושה, עוגה נהדרת לקפה...»»
1
לאיזה תבנית עוד אפשר להשתמש?
האם העוגה מספיק רכה ורטובה (לא חנק)
עוגת טורט שייש By , 2006-09-23T18:38:35+03:00 עוגת טורט שייש עוגה גבוהה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 14 Tags: none Ingredients: - לתערובת הקקאו:3 כפות סוכר2 כפות שמן1/3 כוס קקאו1/4 כוס מים חמימיםלעוגה:2 כוסות קמח1/2 2 כפיות אבקת אפי... Instructions: מחממים את התנור ל-160°, מכינים תבנית חלולה גבוהה* לא משומנת (תבנית אמריקאית). מערבבים בקערה בינונית את תערובת הקקאו, מניחי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר