עוגת טורט שייש
עוגה גבוהה

14 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[13 מדרגים]
מרכיבים
לתערובת הקקאו:
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
1/3 כוס קקאו
1/4 כוס מים חמימים
לעוגה:
2 כוסות קמח
1/2 2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1/3 כוס שמן
6 חלמונים
2 כפיות תמצית וניל
7 חלבונים
1 כוס סוכר
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-160°, מכינים תבנית חלולה גבוהה* לא משומנת (תבנית אמריקאית).
- מערבבים בקערה בינונית את תערובת הקקאו, מניחים בצד.
- מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
- מערבבים בקערה שניה גדולה את החלמונים והסוכר, מוסיפים את המים, השמן ותמצית הוניל, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב למניעת גושים.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וגמיש, מוסיפים 1/4 מכמות הקצף לקערה ומערבבים היטב, מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות לתערובת.
- יוצקים 1/3 מהכמות לתערובת הקקאו בקערה הבינונית, מערבבים בקיפול עדין לקבלת תערובת אחידה.
- את יתרת התערובת (הבהירה) יוצקים לתבנית, יוצקים מעל את תערובת הקקאו במרכז התערובת הבהירה, משאירים כך או יוצרים דוגמת שייש בעזרת כף המוכנסת לתערובת ומסובבת בתנועה מעגלית פעם אחת בהיקף העוגה.
- מכניסים לאפיה של כשעה או עד לבדיקה בעזרת קיסם שיוצא יבש ממרכז העוגה.
- מוציאים, מצננים מעט עד שפני העוגה יורדים מגובה הדפנות, הופכים את העוגה בתבנית על הרשת ומניחים לצינון מלא כשהעוגה הפוכה בתבנית.
- מעבירים סכין בהיקף העוגה ובמרכזה, משחררים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה כשהיא על תחתית או הפוכה, זורים מעט אבקת סוכר אם רוצים.
הערות
*תבנית אמריקאית לחצו כאן , תבנית מס' 3.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- תחתית פיצה מהירה ללא שמרים [אבי מ.] - 2 גירסאות לתחתיות פיצה מהירות ללא שמרים
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- סלט תירס [אבי מ.] -
- גולש בורגניון [אבי מ.] - גולש בשר בקר בסיגנון צרפתי.
- טורט לימון [אבי מ.] -
- סלט פלפלים [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -