אגוזים מסוכרים
שתי שיטות הכנה

בישול

קושי: מתקדם
» ממתקים» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1/2 2 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות דבש
400 גר' אגוזים עם הקליפה
שקדים, בוטנים, אגוזי לוז, פיסטוק
כל סוג או תערובת של כמה אגוזים
1/4 כוס מים
2 כפות דבש
400 גר' אגוזים עם הקליפה
שקדים, בוטנים, אגוזי לוז, פיסטוק
כל סוג או תערובת של כמה אגוזים
דרך הכנה
- שיטה ראשונה - מחממים את התנור ל-180°, מפזרים את האגוזים על תבנית ומכניסים ל-10 דקות לחימום, סוגרים את התנור ומשאירים את האגוזים חמים בתנור.
- משמנים את השייש או תבנית גדולה, מניחים בצד.
- ממיסים את הסוכר, המים והדבש על להבה בינונית בבחישה עד להמסת הסוכר, מפסיקים לבחוש ברגע שהסוכר נמס.
- ממשיכים לחמם עד לקבלת קרמל בהיר, מוסיפים את האגוזים החמים ומערבבים בעדינות לציפוי, ממשיכים בחימום עד שמתקבל קרמל כהה, מסירים מיד מהאש ויוצקים על השיישאו לתבנית ומשטחים במהירות בעזרת כפות עץ משומנות, מפרידים מעט בין האגוזים.
- מניחים לצינון ושוברים ליחידות קטנות.
- שומרים בכלי אטום לאחר צינון מלא.
- שיטה שניה - שמים את הסוכר והמים בסיר, מחממים עד להמסה חלקית של הסוכר, מוסיפים את האגוזים (לא מחוממים) ומערבבים.
- בוחשים בחימום כל הזמן, האגוזים יצופו בתחילה בשכבת סוכר לבנה, בהמשך החימום יהפוך הסוכר לקרמל, יוצקים לשייש או לתבנית.
- ניתן להשתמש באגוזים כמו שהם או לרסק במעבד מזון לפירורים קטנים (פראלין) לציפוי קינוחים, טרפלס שוקולד או כמרכיב במלית שוקולד לקינוחים וטרפלס.
אזהרה – התערובת חמה מאד ועלולה לגרום לכוויות חמורות, בכל זמן ההכנה להשתמש בכפפות מגן ולהרחיק ילדים!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מעדן טונה [אלי88888] - טונה מוקפצת
- פאי שוקולד ואגוזי מקדמיה ללא אפיה [אבי מ.] - פאי שוקולד עשיר ללא אפיה.
- משרה דבש וחרדל לעוף [אבי מ.] -
- סלט תחתיות(ארטישוק) ולבבות (דקל) [ינשופית] - סלט קייצי ומרענן
- עוגת שוקולד וקרמל אגוזים [אבי מ.] - עוגה מומלצת
- סלט פיטריות [שירינקה] -
- קבב דגים [tommf] - מתכון מאוד קל וטעים