תפוחי עץ מבושלים
כתחליף לאפית התפוחים בתנור
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» קינוחים» או ארוחה קלה
מרכיבים
תפוחי עץ סמיט* בגודל אחיד כמספר המנות
4 כוסות מים +
3 כפות דבש
5 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 מקל קינמון
קונפיטורה אוכמניות או אחרת
צימוקים
אגוזי מלך קלויים קצוצים
1 כף קורנפלור
1/2 כוס מים
4 כוסות מים +
3 כפות דבש
5 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 מקל קינמון
קונפיטורה אוכמניות או אחרת
צימוקים
אגוזי מלך קלויים קצוצים
1 כף קורנפלור
1/2 כוס מים
דרך הכנה
- קוטמים את התחתית והחלק העליון של כל תפוח, בעזרת סכין מבצעים חתך רק בקליפה במרכז-בהיקף התפוח, מוציאים את הליבה בעזרת תפוחן.
- בסיר רחב שיכול להכיל את כל תפוחי העץ בצפיפות ובשכבה אחת, מחממים את המים, הדבש, הסוכר, תמצית הוניל ומקל הקינמון, מבשלים עד לרתיחה והמסת הסוכר.
- מנמיכים ללהבה נמוכה, מניחים את התפוחים בצפיפות כשפתח למעלה, מוסיפים מים עד למעט פחות מגובה התפוחים ומביאים שוב לרתיחה קלה.
- מניחים כפית קונפיטורה בכל חור בתפוחים, מוסיפים מעט צימוקים.
- מכסים ומבשלים רק עד להתרכות קלה של התפוחים, נזהרים שלא לבשל יתר על המידה, תפוחי העץ צריכים להיות רכים אבל לא דייסתיים. חלק מהקונפיטורה תעבור לנוזלים וזה בסדר.
- כשהתפוחים רכים במידה מוציאים בזהירות בעזרת כף מסננת לתבנית פיירקס ומניחים בצפיפות, מסלקים את מקל הקינמון מהנוזלים שבסיר.
- ממלאים כל חור בתפוח באגוזים ומעט צימוקים ויוצקים שוב כפית קונפיטורה מעליהם כשהתפוחים עדיין חמים.
- מערבבים את הקורנפלור ב-1/2 כוס המים קרים עד להמסה, מוסיפים בבחישה ותוך חימום לנוזלים שבסיר, מביאים לרתיחה עד להסמכה ומסירים מהאש, הרוטב צריך להיות מעט סמיך, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
- יוצקים את הרוטב על התפוחים בתבנית ומצננים.
- מגישים בטמפרטורת החדר עם מעט רוטב.
הערות
- * ניתן להשתמש בתפוחי עץ מכל סוג, זמן הבישול משתנה בהתאם לסוג.
- מגישים תפוח אחד כמנה.
- ניתן לחמם מעט(שניות) במיקרוגל לפני ההגשה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -