לחמניות מתוקות
לחמניות מתקתקות

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 כוס חלב או מים
50 גר' חמאה או מחמאה
1/2 כוס מים חמימים
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות סוכר
1 ביצה
1 כפית מלח
70 גר' חמאה או מחמאה מומסת
50 גר' חמאה או מחמאה
1/2 כוס מים חמימים
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות סוכר
1 ביצה
1 כפית מלח
70 גר' חמאה או מחמאה מומסת
דרך הכנה
- מחממים את החלב ויוצקים על החמאה, מערבבים עד להמסה ומניחים לצינון לחום פושר.
- ממיסים את כפית הסוכר במים בכוס, מוסיפים את השמרים ומערבבים, מניחים צלוחית מעל ומניחים לתסיסה למספר דקות.
- מניחים את הקמח בקערת מערבל ומוסיפים את הסוכר והמלח, מפעילים למספר שניות לערבוב עם קרס הלישה, יוצרים גומה.
- יוצקים לגומה את השמרים, החלב הפושר והביצה ומתחילים לערבב עם קרס הלישה 3 דקות, אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב או מים, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח, הבצק חייב להיות רך.
- מוציאים ומניחים בקערה משומנת, מכסים ומניחים לתפיחה לנפח כפול.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 1.5 ס"מ, מורחים את הבצק בחמאה או מחמאה מומסת ומגלגלים לרולדה מהודקת.
- חותכים את הרולדה ל-8 יחידות ומניחים בתבנית מאפינס שקעים עמוקים משומנים או בכלים חד פעמיים מאלומיניום משומנים, משאירים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומורחים מעט חמאה או מחמאה מומסת על הלחמניות ומצננים מספר דקות בתבנית, מוציאים לצינון מלא לפני הגשה.
הערות
- אפשר להחליף את החמאה ב-1/2 כוס שמן.
- אפשר להשתמש בחצי שקית שמרית, אין צורך להמיס במים, לערבב ישירות עם הקמח.
- אפשר להקפיא את הלחמניות המוכנות.
- אפשר ליצור לחמניות קטנות יותר וניתן להוסיף לבצק צימוקים שהושרו במים לשעה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- סטיק טונה בלימון סויה וג'ינג'ר [אבי מ.] -
- לחם מקמח מלא [אבי מ.] - לחם מקמח מלא בשילוב קמח רגיל לקבלת לחם.
- עוגת שוקולד [יפעתן] - עוגה מעולה קוצרת מחמאות תמיד - זכויות שמורות למירה
- רוטב טופי קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים
- עוגת נקניק מדהימה !!!! [אודם] -
- מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה [אבי מ.] -
- מרק אפונה פיקנטי [אבי מ.] -