תחליף סנדביץ שילדים אוהבים
נישנושים מזינים לבית הספר - להכנה עם הילדים

15 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
2 כפיות שמרים יבשים
3/4 כוס מים
2 כפיות סוכר
1/4 כפית מלח
1 כף שמן
למילוי:
3 ביצים מטוגנות לחביתה "כפי שהילד אוהב" או
3 נקניקיות חתוכות למקטעים של 2 ס"מ או
3 נקניקיות צמחוניות חתוכות כנ"ל או
100 ג' גבינה צהובה מגוררת
בקבוק רוטב פיצה
לקישוט:
שומשום או פרג.
חומרי-עזר:
מערוך קטן (או מערוך פיצה)
חבילה מגבונים לחים (לניקוי הילדים)
2 כוסות קמח
2 כפיות שמרים יבשים
3/4 כוס מים
2 כפיות סוכר
1/4 כפית מלח
1 כף שמן
למילוי:
3 ביצים מטוגנות לחביתה "כפי שהילד אוהב" או
3 נקניקיות חתוכות למקטעים של 2 ס"מ או
3 נקניקיות צמחוניות חתוכות כנ"ל או
100 ג' גבינה צהובה מגוררת
בקבוק רוטב פיצה
לקישוט:
שומשום או פרג.
חומרי-עזר:
מערוך קטן (או מערוך פיצה)
חבילה מגבונים לחים (לניקוי הילדים)
דרך הכנה
- להכנת הבצק - מערבבים בקערה את הקמח והשמרים, יוצרים גומה ומוסיפים את המים, השמן, המלח והסוכר, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, אם הבצק דביק מוסיפים עוד מעט קמח, מוציאים למשטח עבודה ולשים 2 דקות.
- מחממים תנור (או תנור טוסטר) ל-180°.
- בידיים מקומחות מעט בוצעים פיסה מן הבצק ומרדדים על משטח מקומח לעובי 1/2 ס"מ.
במרכז הבצק מניחים קוביית חביתה/קטע נקניקיה/כף גבינה מגוררת וכפית רוטב פיצה. - סוגרים את הבצק לכיס בצביטת הקצוות ומעגלים קלות.
- מקשטים בשומשום או בפרג ו/או בוזקים מעט מלח ומניחים בתבנית אפייה מקומחת קלות (לא משומנת).
- אופים 15-20 דקות עד לקבלת השחמה קלה (על פי הטעם).
- מוציאים ומשהים עד שה"נישנושים" חמימים למגע.
- מעבירים כמות רצוייה (5-10 יחידות) לשקית פלסטית, קושרים ומנקבים קלות (לשחרור הלחות).
בתיאבון
הערות
- אפשר ל"אפות" גם במחבת טפלון מכוסה, על להבה בינונית, תוך הפיכה מצד לצד.
- הילדים מנשנשים זאת בהפסקות, ואף תוך כדי משחק. זה בכלל לא רע כנישנוש מזין גם להורים העסוקים
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- עוגה בחושה קלת הכנה [אבי מ.] - עוגה בחושה לקפה.
- כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק [אבי מ.] -
- דגים אפויים בפלפלים ועגבניות [אבי מ.] -
- אוסובוקו בקר ביין וירקות [אבי מ.] - נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות.
- אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות ברוטב סויה [tommf] - ארוחה שלמה בקדירה אחת
- עוגת גבינה קרה עם שמנת [אבי מ.] -