Pesto
תפריט
ד', 12 פבר 2025, 12:39
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קובה חמוסטה

   
מאת: pingwinit ::: צפיות: 14302   

* מונה להמחשה: By Maor X [CC BY-SA 4.0 , from Wikimedia Commons
קובה חמוסטה
6 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

החומרים לבצק:

  • 1/2 1  כוסות ג'רישה (בורגול דק לא מבושל)
  • 1/2 1 כוסות סולת
  • 20 גר' מרגרינה
  • כפית מלח
  • החומרים למילוי:
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 5-6 שיני שום  כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמה  גבעולי כרפס קצוצים דק

החומרים למרק:

  • 1/4 ק'ג עלי סלרי קצוצים דק
  • 1/4 ק"ג שום ירוק קצוץ או 4 שיני שום קצוצות דק
  • 2 קישואים פרוסים
  • 1 חבילה עלי סלק קצוצים (כולל החלק הלבן)
  • 1 חבילה בצל ירוק שטוף וחתוך
  • 3 ליטר מים
  • 3/4 כוס לימון או כף מלח לימון (יש להזהר עם מלח הלימון ועדיף להוסיף 1/2 כף, לטעום אחרי 20 דקות ורק אחר כך להוסיף עוד)
  • רבע כוס מיץ לימון
  • מעט שמן, מלח ופלפל
דרך הכנה
  1. הכנת הבצק:
    שוטפים היטב את הג'רישה, כמה פעמים להוצאת המוץ,  סוחטים ומשאירים עם המלח כשעה, לפני שמוסיפים את הסולת, סוחטים פעם נוספת את הג'רישה להוצאת כל המים העודפים. לשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. אם דביק, מוסיפים רק סולת. מכסים עם ניילון.
  2. אופן ההכנה של המילוי:
    לטגן את הבשר, עד שכל הנוזלים יתאדו. להוסיף את הפלפל, המלח, הבצל  והשום, לאדות את הבצל יחד עם הבשר עד שהבצל שקוף, להוסיף את הכרפס למשך עוד 5 דקות. להעביר למסננת לסינון כל הנוזלים והשמן. לצנן היטב היטב.
  3. אופן הכנה:
    אופן המילוי  של הקובה:  לקרוץ כ-6  כדורים  גדולים מהבצק להניח על משטח רטוב, לכסות את הבצק שנשאר עם ניילון.
  4. לעבוד ליד קערת מים, לטבול את היד במים ולקחת כדור ביד שמאל, וביד ימין לכדרר את הכדור למעין כד,  כמה שאפשר דק. להכניס את המילוי  עם כפית, עדיף בצורת פריזיאן, לסגור את כדור הקובה  ולתת לו צורה  שטוחה עם מכה על הכדור לצורה של לביבה בקוטר של 7 ס"מ.
  5. להניח על משטח מקומח עם סולת. אם מעוניינים להקפיא, להעביר את המגש לתא ההקפאה ורק לאחר הקפאה של כשעתיים להעביר למיכל לשמירה. לשים ניירות אפיה בין כל שכבה ושכבה. 
    הכנת המרק:
    1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים יחד את  הבצל הירוק, עלי הסלרי והשום כ-3 דקות.
    2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הקישואים ועלי הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
    3. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול (המרק צריך להיות די חמוץ).
    4. מוסיפים את הקובה בזהירות, מביאים שוב לרתיחה אם המרק לא רותח,  וכשירתח, להוריד את האש לכסות כ-10 דקות, להפריד את הקובה בזהירות, להמשיך לכסות ולבשל עוד עשר דקות עם סיר מכוסה.


מקור המתכון: פינגווינית

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
10
לשרה,
בג'רישה נותרת רטיבות מהמים שבהם היא נשטפה, ולכן כשאת מוסיפה את הסולת, הסולת סופגת את יתרת...»»
9
האם לא צריך להוסיף מים לסולת ואז לסחוט
הכנת הבצק לא ברורה
8
ציון 10
יצא מעולה.תמיד הכנתי רק עם סולת ועם תוספת הבורגול הם יצאו ממש רכים וטעימים. תודה!!
7
מה עושים עם המרגרינה בבצק?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בצל ירוק, שגיאת הקלדה.

ניתן להמיר בשמן.
5
ציון 10
לאבי שלום אתר מעולה יישר כוח
מה זה קצל שמוספים במרק לקובה חמוסתה?
והאם אפשר במקום מרגרינה בבצק לשים שמן?
תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להחליף בעלי מנגולד או אפילו תרד.
3
במקום בו אני נמצאת, אין באפשרותי להשיג עלי סלק. האם יש איזה שהוא תחליף? תודה
2
למילוי :פטרוזיליה. בהרט
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
טעים!!
קובה חמוסטה By , 2006-10-11T14:02:56+02:00 קובה חמוסטה Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 6 Tags: none Ingredients: - החומרים לבצק: 1/2 1  כוסות ג'רישה (בורגול דק לא מבושל) 1/2 1 כוסות סולת ... Instructions: הכנת הבצק: שוטפים היטב את הג'רישה, כמה פעמים להוצאת המוץ,  סוחטים ומשאירים עם המלח כשעה, לפני שמוסיפים את הסולת, סוחטים פעם נוספת א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר