קובה חמוסטה
* מונה להמחשה: By Maor X [CC BY-SA 4.0 , from Wikimedia Commons

6 מנות
בישול

קושי: מתקדם
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
החומרים לבצק:
- 1/2 1 כוסות ג'רישה (בורגול דק לא מבושל)
- 1/2 1 כוסות סולת
- 20 גר' מרגרינה
- כפית מלח
- החומרים למילוי:
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 5-6 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל שחור
- כמה גבעולי כרפס קצוצים דק
החומרים למרק:
- 1/4 ק'ג עלי סלרי קצוצים דק
- 1/4 ק"ג שום ירוק קצוץ או 4 שיני שום קצוצות דק
- 2 קישואים פרוסים
- 1 חבילה עלי סלק קצוצים (כולל החלק הלבן)
- 1 חבילה בצל ירוק שטוף וחתוך
- 3 ליטר מים
- 3/4 כוס לימון או כף מלח לימון (יש להזהר עם מלח הלימון ועדיף להוסיף 1/2 כף, לטעום אחרי 20 דקות ורק אחר כך להוסיף עוד)
- רבע כוס מיץ לימון
- מעט שמן, מלח ופלפל
דרך הכנה
-
הכנת הבצק:
שוטפים היטב את הג'רישה, כמה פעמים להוצאת המוץ, סוחטים ומשאירים עם המלח כשעה, לפני שמוסיפים את הסולת, סוחטים פעם נוספת את הג'רישה להוצאת כל המים העודפים. לשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. אם דביק, מוסיפים רק סולת. מכסים עם ניילון. -
אופן ההכנה של המילוי:
לטגן את הבשר, עד שכל הנוזלים יתאדו. להוסיף את הפלפל, המלח, הבצל והשום, לאדות את הבצל יחד עם הבשר עד שהבצל שקוף, להוסיף את הכרפס למשך עוד 5 דקות. להעביר למסננת לסינון כל הנוזלים והשמן. לצנן היטב היטב. -
אופן הכנה:
אופן המילוי של הקובה: לקרוץ כ-6 כדורים גדולים מהבצק להניח על משטח רטוב, לכסות את הבצק שנשאר עם ניילון. - לעבוד ליד קערת מים, לטבול את היד במים ולקחת כדור ביד שמאל, וביד ימין לכדרר את הכדור למעין כד, כמה שאפשר דק. להכניס את המילוי עם כפית, עדיף בצורת פריזיאן, לסגור את כדור הקובה ולתת לו צורה שטוחה עם מכה על הכדור לצורה של לביבה בקוטר של 7 ס"מ.
-
להניח על משטח מקומח עם סולת. אם מעוניינים להקפיא, להעביר את המגש לתא ההקפאה ורק לאחר הקפאה של כשעתיים להעביר למיכל לשמירה. לשים ניירות אפיה בין כל שכבה ושכבה.
הכנת המרק:
1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים יחד את הבצל הירוק, עלי הסלרי והשום כ-3 דקות.
2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הקישואים ועלי הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
3. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול (המרק צריך להיות די חמוץ).
4. מוסיפים את הקובה בזהירות, מביאים שוב לרתיחה אם המרק לא רותח, וכשירתח, להוריד את האש לכסות כ-10 דקות, להפריד את הקובה בזהירות, להמשיך לכסות ולבשל עוד עשר דקות עם סיר מכוסה.
מקור המתכון: פינגווינית
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


10
5
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- כדורי שוקולד חלב [אבי מ.] -
- עוגיות לוטוס Lotus [אבי מ.] - עוגיות פריכות בטעם קרמל בטעם עוגיות חברת Lutus
- עוגיות סדוקות קקאו [אבי מ.] - עוגיות רכות
- לחמניות מקמח מלא [סביון] - 2 גירסאות
- תחתית פיצה מהירה ללא שמרים [אבי מ.] - 2 גירסאות לתחתיות פיצה מהירות ללא שמרים
- סלט חצילים חריף [אבי מ.] -
- גבינה במעטפת בצק סיגרים [אבי מ.] -