עוגת שוקולד חמה אישית
עוגת שוקולד חמה עם מרכז שוקולד נוזלי, נקראת גם עוגת לבה.

6 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[8 מדרגים]
מרכיבים
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
120 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
1/3 כוס קמח מנופה
1/8 כפית מלח
1/8 כפית קרם טרטר
1/4 כוס סוכר
לקרם שוקולד- גנאש:
60 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' שמנת מתוקה
15 גר' חמאה
דרך הכנה
- מכינים את קרם השוקולד, מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקןלד בקערה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים את החמאה, מערבבים שוב ומאחסנים במקרר, מערבבים בכל כמה דקות עד להתקשות הקרם, מנטפים כמויות של 1/6 הכמות על רדיד אלומיניות ומאחסנים במקפיא.
- מוציאים מהמקפיא ומגלגלים במהירות ל-6 כדורים ומאחסנים שנית במקפיא עד לשימוש.
- להכנת העוגות, מחממים את התנור לחום בינוני,משמנים היטב 6 תבניות אישיות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את תמצית הוניל והחלמונים ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש, מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד.
- יוצקים את התערובת לתבניות עד 2/3 הגובה, מניחים על התערובת כדור קרם ודוחפים/משקיעים את הכדור מעט לתוך התערובת.
- אופים כ-15 דקות ומוציאים, לא לאפות יתר על המידה!.
- להפוך על רשת לאחר הצינון.
הערות
- ניתן להכנה מראש ולחימום קצר במיקרוגל.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.