Pesto
תפריט
ג', 11 אוג 2020, 06:46
110454 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קובה במיה

מרק במיה וקובה    

מאת: pingwinit ::: צפיות: 11617   

קובה במיה
4 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים

לבצק לקובה:
3 כוסות סולת
מעט מלח
1/2 כוס ג'רישה שהושרו כ-1/2 שעה ונסחטו היטב היטב
20 גר' מרגרינה בטמפרטורת החדר
1/2  1  כוסות מים
החומרים למילוי:
1/2  ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה (בערך חצי כוס)
1/2 כפית פפריקה חריפה - לאוהבי החריף
שמן
חומרים למרק:
1/2 כוס שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שקית (400 גרם) במיה מוקפאת
5-6 שיני שום כתושות  (=הרבה שום)
2 עגבניות חתוכות לקוביות
3 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1 כף מרק דגש


דרך הכנה
  1. אופן ההכנה של הבצק:
    לשים את כל החומרים בקערה ולהוסיף לאט לאט את המים עד שנוצר בצק רך -  להשאיר במקרר או בצד למנוחה  כשעה.
    השיטה שלי: להציף במים את הסולת, לסחוט היטב היטב, להוסיף את הג'רישה והמלח  והמרגרינה  וללוש מעט מאוד לבצק רך.
  2. אופן ההכנה של המילוי:
    לטגן את הבשר, עד שכל הנוזלים יתאדו. להוסיף את הבצל  לאדות את הבצל יחד עם הבשר עד שהבצל שקוף, להוסיף את הפטרוזיליה למשך עוד 5 דקות. להעביר למסננת לסינון כל הנוזלים והשמן. לצנן היטב היטב.
  3. אופן המילוי  של הקובה: 
    לקרוץ כ-12 כדורים מבצק הסולת  להניח על משטח רטוב. לכסות את הבצק שנשאר עם ניילון. לעבוד ליד קערת מים, לטבול את היד במים ולקחת כדור ביד שמאל, וביד ימין לכדרר את הכדור למעין כד,  כמה שאפשר דק. להכניס את המילוי  עם כפית, עדיף בצורת פריזיאן, לסגור את כדור הקובה ולצורת כדור פינג-פונג, להניח על משטח מקומח עם סולת. אם מעוניינים להקפיא, להעביר את המגש לתא ההקפאה ורק לאחר הקפאה של כשעתיים להעביר למיכל לשמירה. לשים ניירות אפיה בין כל שכבה ושכבה.
  4. הכנת המרק:
    מחממים את השמן בסיר גדול. מאדים את הבצל לשקוף, מוסיפים את הבמיה ומטגנים (אם הבמיה קפואה  אפשר להוסיפה  עם המים) מוסיפים את השום  מטגנים קלות  ומוסיפים את רסק העגבניות, מטגנים  עד לקבלת צבע עמוק. מוסיפים את העגבניות.  ומאדים במשך 5 דקות , עד לריכוך. מוסיפים  את המים,  המלח, הסוכר והלימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחמש-עשר דקות, מוסיפים את הקובה כדי שהבמיה לא תתרכך מדי. ממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות עד שהקובה מוכנה.

מקור המתכון: פינגווינית

הערות
  • יש גרסה שבה מוסיפים גם כמה עלי נענע קצוצים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ראובן מ. (עורך)
לדעתי מספיקה כף שטוחה של סוכר וחצי לימון סחוט. לפי הטעם האישי כדי ליצור חמוץ/מתוק
7
כמה סוכר ולימון להוסיף למרק?
5
מה זה מרק דגש?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בכל חנות פירות יבשים וקטניות ובשוק.
3
מה זה ג'רישה ואיפה אפשר להשיג את זה אני מאזור פ"ת
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ג'רישה היא חיטה גרוסה, לא תבלין.
1
ג'רישה..תבלין?
קובה במיה By , 2006-10-11T14:29:29+02:00 קובה במיה מרק במיה וקובה Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 4 Tags: none Ingredients: - לבצק לקובה:3 כוסות סולתמעט מלח1/2 כוס ג'רישה שהושרו כ-1/2 שעה ונסחטו היטב היטב20 גר' מרגרינה בטמפרטורת החדר1/2  1  כוסות ... Instructions: אופן ההכנה של הבצק: לשים את כל החומרים בקערה ולהוסיף לאט לאט את המים עד שנוצר בצק רך -  להשאיר במקרר או בצד למנוחה  כשעה.השיטה שלי: להציף במים את ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • קרם בוואריה [אבי מ.] - גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
  • עוגת מוצרט [אבי מ.] - עוגה משובחת, מצריכה מעט עבודה.
  • רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
  • עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
  • פילה מושט בתנור [קרן33] - הכי קל וטעים כמו באולמות. לא תפסיקו לקבל מחמאות
  • פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
  • טורטיות מקמח חיטה [אבי מ.] - את הטורטיה מכינים במקור מקמח תירס מיוחד (מסה הרינה), אולם ניתן להכין טורטיות גם מקמח רגיל.