עוגת גבינה פסיפלורה
עוגה קרה
* תמונה להמחשה

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
שעונית - פרי טרי הידוע כמכיל רמות גבוהות של ויטמין A, אשלגן, וסיבים תזונתיים. הסוג הצהוב משמש להכנת מיצים, ואילו הסגול נמכר טרי בשווקים. המיץ הוא מקור טוב לחומצה אסקורבית (ויטמין C).
לתחתית:
- 1/2 1 כוסות פירורי ביסקוויט
- 3 כפות אבקת סוכר
- 100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
- 3/4 כוס מחית פסיפלורה
- 14 גר' ג'לטין
- 3/4 כוס סוכר
- 500 גר' גבינת סימפוניה 5%
- 250 מיל' שמנת מתוקה
- 1 כוס מחית פסיפלורה
- 1/2 כוס מים
- 2 כפיות אבקת ג'לטין
דרך הכנה
- מכינים תבנית 24 עם תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית, מניחים נייר אפיה בתחתית.
- מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה המוממסת ומערבבים לקבלת פירורים, משטחים בתבנית ומהדקים מעט בעזרת גב כף.
- מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
- מסננים את מחית הפסיפלורה לסיר קטן, מפזרים מעל את אבקת הג'לטין ומניחים לספיגת הנוזלים ותפיחת הג'לטין, מוסיפים את הסוכר ומעבירים לכיריים, מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין הסוכר, ניתן לעשות זאת גם במיקרוגל.
- מסירים מהאש ומצננים.
- מקציפים את השמנת לקצפת לא קשה ומניחים בצד.
- בקערה מערבבים את הגבינה לריכוך, נוטלים 2 כפות גבינה ומוסיפים לסיר הפסיפלורה ומערבבים היטב.
- מעבירים את תכולת הסיר לקערת הגבינה ובוחשים היטב.
- מקפלים את הקצפת לתערובת, יוצקים על תחתית הפירורים ומחליקים, מכניסים למקרר לשלוש שעות.
- מסננים את מחית הפסיפלורה לציפוי לסיר קטן, מוסיפים מעט מהגרעינים המסוננים לתערובת לקישוט, מוסיפים את המים ומערבבים, מפזרים מעל את הג'לטין ומניחים ל-5 דקות.
- מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין, מסירים מהאש ומצננים 10 דקות.
- מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הציפוי מעל, מחזירים למקרר להמשך קרור לעוד 6 שעות לפחות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת תפוחים במיקרוגל 8 דקות הכנה [סילביאן] - 8 דקות הכנה
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.
- עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
- מרק דלעת [אבי מ.] - מרק דלעת קטיפתי.