Pesto
תפריט
ב', 26 אוק 2020, 09:49
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סופלה שוקולד חם

   

מאת: עופר השף ::: צפיות: 12668   

* By sanctumsolitude, via Wikimedia Commons -תמונה להמחשה
סופלה שוקולד חם
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
 
מרכיבים

1 כף אבקת קקאו, מנופה
4 ביצים מופרדות
250 מיל' חלב
50 גרם שוקולד כהה מאיכות טובה, קצוץ גס
60 גר' חמאה ללא מלח
3 כפות קמח לבן
אבקת סוכר לפיזור
סוכר דק לציפוי הצלחות
2.5 כפות סוכר דק

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות צלסיוס.
  2. שמים את השוקולד בקערה, מחממים את החלב בסיר רק עד נקודת הרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
  3. ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח. מבשלים על אש נמוכה במשך דקה. מוסיפים את תערובת החלב והשוקולד בהדרגה, תוך בחישה מתמדת בכף עץ. מביאים לרתיחה ומסירים מן האש. מניחים בצד לקירור מוחלט.
  4. מושחים 6 קעריות סופלה בגודל 5 על 10 ס"מ בנפח 250 מ"ל בחמאה במשיחות מלמטה למעלה. מצננים עד שהחמאה מתקשה ואז חוזרים על הפעולה.
  5. ממלאים אחת הקעריות עד מחציתה בסוכר דק ומסובבים בלי לגעת בפנים הקערית עד ששכבת סוכר דק מכסה את החמאה. מרוקנים בעדינות את הקערית ומשתמשים באבקת הסוכר לציפוי הקעריות האחרות.
    בוחשים את החלמונים לתוך תערובת השוקולד. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי עד קבלת קצף רך. מוסיפים את הסוכר ומקציפים 30 שניות נוספות. מקפלים פנימה את אבקת הקקאו.
  6. בוחשים בקלילות שליש מקצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד, רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות רבה, אך במהירות. אסור לערבב יתר על המידה אחרת התערובת תאבד את נפחה.
  7. בעזרת כף, ממלאים את הקעריות בתערובת ומחליקים בעזרת סכין מריחה. מפזרים סוכר דק מנופה על כל קערית, ואז מעבירים את האגודל סביב שולי כל קערית כדי ליצור חריץ שיאפשר לתערובת הסופלה לתפוח באופן אחיד.
  8. אופים במשך 15 דקות, או עד שהסופלה תופחים היטב ונוצרת קליפה עדינה. כאשר לוחצים באצבע בעדינות על הסופלה הוא צריך להיות יציב.
  9. מפזרים שוב סוכר דק מנופה על כל סופלה ומגישים מיד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
3 כפות קמח לבן כן רק 3כפות קמח
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מכיוון שזאת אינה עוגה לבה/פונדנט/משפריצה, זה סופלה שמגישים מייד בהוצאה מהתנור.
1
לא ברור לי מדוע אין אבקת אפיה או קמח תופח.
סופלה שוקולד חם By , 2006-10-13T07:50:21+02:00 סופלה שוקולד חם Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 כף אבקת קקאו, מנופה 4 ביצים מופרדות 250 מיל' חלב 50 גרם שוקולד כהה מאיכות טובה, קצוץ גס 60 גר' חמאה ללא מלח 3 כפות קמח לבן אבקת סוכר לפי... Instructions: מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות צלסיוס. שמים את השוקולד בקערה, מחממים את החלב בסיר רק עד נקודת הרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר