פסטה ברוטב שום, עגבניות מיובשות, גבינה בולגרית ושמן זית
פסטה

4 מנות
בישול
דל שומן

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
400 גרם ספגטי
5 שיני שום טריות קצוצות לקוביות קטנות
שמן זית
חופן עלי בזיליקום טריים
2 כוסות של פטריות שמפיניון טריות פרוסות
150 גרם של עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
150 גרם גבינה בולגרית 5%
2 כוסות של עגבניות שרי חתוכות לחצאים
מלח
פלפל שחור טחון
אגוז מוסקט טחון
5 שיני שום טריות קצוצות לקוביות קטנות
שמן זית
חופן עלי בזיליקום טריים
2 כוסות של פטריות שמפיניון טריות פרוסות
150 גרם של עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
150 גרם גבינה בולגרית 5%
2 כוסות של עגבניות שרי חתוכות לחצאים
מלח
פלפל שחור טחון
אגוז מוסקט טחון
דרך הכנה
- ב-2-3 כפות של שמן זית מטגנים על אש בינונית את קוביות השום. ברגע שמתקבל צבע זהוב (2-3 דקות) מוציאים את קוביות השום שנעשו פריכות, ומשאירים בצלחת נפרדת בצד.
- מוסיפים עוד 2-3 כפות של שמן זית ומוסיפים את העגבניות המיובשות לטיגון קל, ולאחר מכן מוסיפים את עגבניות השרי.
- משאירים על אש בינונית ומערבבים קלות במשך 10 דקות בערך, עד שהעגבניות מתרככות והרוטב נהיה נוזלי יותר. אז מוסיפים את הפטריות, הבזיליקום, מלח ופלפל לפי הטעם ומעט אבקת אגוז מוסקט.
- ממשיכים לערבב עוד כמה דקות ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- מוסיפים את הספגטי לאחר שהוכן במים, מקטינים את האש ומוסיפים את הגבינה הבולגרית והשום שטיגנו בהתחלה.
- מכבים את האש, מערבבים שוב וסוגרים את הסיר למשך כמה דקות לערבוב-טעמים וניתן לאכול.
בתאבון!
הערות
חשוב לציין כי עם מתכון זה ניתן "לשחק" לפי מה שמתחשק או לפי המצרכים שיש בבית. אפשר להשתמש בפסטה מכל סוג, איך שאוהבים. אם אין עגבניות שרי מומלץ להשתמש ברצועות של עגבניות טריות, ואף ניתן לא להשתמש בעגבניות טריות כלל פרט לעגבניות המיובשות, ואז הרוטב פחות נוזלי. אפשר גם להוסיף פרוסות זיתים שחורים למי שאוהב. תהנו.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- סמוסה [אבי מ.] - כיסונים הודים מטוגנים 3 סוגי מליות
- תיבול לעוף ותפוח אדמה [גאן] - לאפיה בתנור
- פטוצ'יני אלפרדו פטריות [tommf] - כמה קל כמה טעים
- לזניה מצות ופטריות [אבי מ.] - חלבי
- עוגת גבינה ללא בצק [אבי מ.] -
- שניצל עגל ביין מרסלה [אבי מ.] - גירסה איטלקית לשניצל הווינאי.
- פאי מוס שוקולד [אבי מ.] - תחתית אגוזים ומלית שוקולד במרקם מוס