פסטה ברוטב שום, עגבניות מיובשות, גבינה בולגרית ושמן זית
פסטה

4 מנות
בישול
דל שומן

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
400 גרם ספגטי
5 שיני שום טריות קצוצות לקוביות קטנות
שמן זית
חופן עלי בזיליקום טריים
2 כוסות של פטריות שמפיניון טריות פרוסות
150 גרם של עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
150 גרם גבינה בולגרית 5%
2 כוסות של עגבניות שרי חתוכות לחצאים
מלח
פלפל שחור טחון
אגוז מוסקט טחון
5 שיני שום טריות קצוצות לקוביות קטנות
שמן זית
חופן עלי בזיליקום טריים
2 כוסות של פטריות שמפיניון טריות פרוסות
150 גרם של עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
150 גרם גבינה בולגרית 5%
2 כוסות של עגבניות שרי חתוכות לחצאים
מלח
פלפל שחור טחון
אגוז מוסקט טחון
דרך הכנה
- ב-2-3 כפות של שמן זית מטגנים על אש בינונית את קוביות השום. ברגע שמתקבל צבע זהוב (2-3 דקות) מוציאים את קוביות השום שנעשו פריכות, ומשאירים בצלחת נפרדת בצד.
- מוסיפים עוד 2-3 כפות של שמן זית ומוסיפים את העגבניות המיובשות לטיגון קל, ולאחר מכן מוסיפים את עגבניות השרי.
- משאירים על אש בינונית ומערבבים קלות במשך 10 דקות בערך, עד שהעגבניות מתרככות והרוטב נהיה נוזלי יותר. אז מוסיפים את הפטריות, הבזיליקום, מלח ופלפל לפי הטעם ומעט אבקת אגוז מוסקט.
- ממשיכים לערבב עוד כמה דקות ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- מוסיפים את הספגטי לאחר שהוכן במים, מקטינים את האש ומוסיפים את הגבינה הבולגרית והשום שטיגנו בהתחלה.
- מכבים את האש, מערבבים שוב וסוגרים את הסיר למשך כמה דקות לערבוב-טעמים וניתן לאכול.
בתאבון!
הערות
חשוב לציין כי עם מתכון זה ניתן "לשחק" לפי מה שמתחשק או לפי המצרכים שיש בבית. אפשר להשתמש בפסטה מכל סוג, איך שאוהבים. אם אין עגבניות שרי מומלץ להשתמש ברצועות של עגבניות טריות, ואף ניתן לא להשתמש בעגבניות טריות כלל פרט לעגבניות המיובשות, ואז הרוטב פחות נוזלי. אפשר גם להוסיף פרוסות זיתים שחורים למי שאוהב. תהנו.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- אנטריקוט בתנור [tommf] - מאוד קל וטעמים משגעים
- קינוח מוס שלושה שוקולדים [אבי מ.] - להגשה בגביעי קינוח
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.