Pesto
תפריט
ד', 06 נוב 2024, 12:39
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צמת שמרים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11233   

צמת שמרים
16 מנות
אפיה
יום לפחות
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לראש עיסה:
1/2 כוס קמח
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים*
1 כפית סוכר
1/3 כוס מים
לבצק:
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב או מים חמימים
1/2 כפית מלח
4 חלמונים
3/4 כוס שמן 
למלית:
ממרח שוקולד נוטלה או אחר
4 כפות פירורי ביסקוויט
4 כפות קקאו
150 גר' אגוזי מלך קצוצים
לציפוי:
1 חלבון
4-5 כפות אבקת סוכר
מעט מים
דרך הכנה
  1. מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערה בינונית, מוסיפים את המים ומערבבים לבצק אחיד, מכסים ומניחים לשעתיים.
  2. מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את החלב ואת ראש העיסה, מתחילים לערבב ומוסיפים את החלמונים.
  3. לשים בעזרת קרס הלישה 2 דקות, מוסיפים תוך כדי לישה את השמן עד להבלעתו בתערובת, ממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
  4. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-8-12 שעות.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1 ס"מ, מורחים את הבצק בממרח השוקולד, מפזרים מעל את הקקאו ופירורי הביסקוויט, מפזרים מעל את האגוזים.
  6. מגלגלים את הבצק לרולדה, צובטים את החיבור, חותכים את הרולדה במרכזה ולאורכה, כורכים את שני החלקים כבורג כשהחתך כלפי חוץ, יוצרים כתר ומחברים את הקצוות.
  7. מניחיםבתבנית תנור על נייר אפיה, מורחים בחלמון מהול בכף מים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  8. מחממים את התנור ל-180°, מכניסים לאפיה עד להשחמה יפה, מוציאים מהתנור.
  9. מערבבים את החלבון עם אבקת הסוכר, מוסיפים מעט מים לקבלת תערובת דלילה שניתנת לזילוף ומזלפים על העוגה החמה, מצנננים לחלוטין על רשת לפני פריסה.
הערות
  • ניתן להוסיף למלית חלווה מפוררת או מרציפן מגורד על פומפיה.
  • * שמרים טריים יש להמיס תחילה במים והסוכר ולהניח לתסיסה, להוסיף את הקמח ולערבב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
התערובת מיועדת להזלפה בדוגמה, לא לשפוך על העוגה.
את יכולה להשתמש בתערובת של אבקת סוכר עם מעט מיץ...»»
3
יש לי שאלה בקשר לציפוי. ערבבתי חלבון עם אבקת סוכר לא היה צורך להוסיף מים בגלל שהתערובת היתה דלילה מדי....»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תמיר את 4 החלמונים במתכון ב-2 ביצים שלמות(מס' 2).
צמת שמרים By , 2006-10-17T22:22:32+02:00 צמת שמרים Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 16 Tags: none Ingredients: - לראש עיסה: 1/2 כוס קמח 1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים* 1 כפית סוכר 1/3 כוס מים לבצק: 3 כוסות קמח 1/2 ... Instructions: מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערה בינונית, מוסיפים את המים ומערבבים לבצק אחיד, מכסים ומניחים לשעתיים. מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר