פאי קרמל אגוזים ושוקולד
8 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית הפאי:
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
4 כפות סוכר
120 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
לשכבת הקרמל:
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
200 גר' תערובת אגוזים קלויים וקצוצים
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה רכה
אבקת קקאו לקישוט
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
4 כפות סוכר
120 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
לשכבת הקרמל:
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
200 גר' תערובת אגוזים קלויים וקצוצים
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה רכה
אבקת קקאו לקישוט
דרך הכנה
- מכינים את הבצק לתחתית – מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים את החלמון עם המים ומוסיפים, מפעילים קצרות רק עד שמתקבל בצק ראשוני, מוציאים למשטח מקומח ולשים קלות, אוספים לכדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים לשעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מרדדים את הבצק לעלה הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי בגודל 24-26 עם תחתית מתפרקת, מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית והדפנות, משאירים את יתרת הבצק מעבר לדפנות.
- מנקבים את התחתית במזלג ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין משוננת את עודפי הבצק השוליים מהתבנית עד לגובה הדפנות, מחזירים לאפיה עד להזהבה קלה, מוציאים מהתנור.
- מכינים את שכבת הקרמל - בסיר קטן מחממים את הסוכר בבחישה עד להמסה, מפסיקים לבחוש ברגע שהסוכר נמס, ממשיכים לחמם שמתקבל קרמל, מוסיפים את השמנת ומערבבים בחימום קל עד להמסה מלאה, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה ומערבבים, מוסיפים את האגוזים, בוחשים, יוצקים על תחתית הפאי האפויה ומשטחים, מעבירים למקרר לשעתיים.
- מכינים את שכבת השוקולד - מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ומניחים לדקה, מעבבים בעדינות עד להמסת השוקולד, מוסיפים את החמאה ומערבבים להמסה, יוצקים על שכבת הקרמל ומעבירים למקרר לשעתיים.
- לפני ההגשה מוציאים מהמקרר ומנפים מעט קקאו מעל, חותכים למנות, מניחים כל מנה בצלחת הגשה ומניחים ל-15 דקות בטמפרטורת החדר לפני הההגשה.
הערות
- הפאי חלבי בלבד.
- חובה לקלות את האגוזים לפני ההוספה לקרמל, אגוזי מלך אין חובה לקלות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת קוקוס אוורירית [אבי מ.] - עוגת קוקוס בחושה וקלילה.
- רגל קרושה [אבי מ.] -
- עוגות טורט תפוזים וקוקוס [david99] - עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה
- סלמון בדבש, חומץ בלסמי וסויה [אבי מ.] -
- עוגיות לשונות חתול [אבי מ.] - עוגיות דקות ועדינות
- קובה חמוסטה [pingwinit] -
- עוגת אגוזים וקוקוס לפסח [belakiz] - עוגה עשירה לפסח