Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 08:46
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תבשיל אורז, שעועית וירקות

תוספת למנה עיקרית    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4433   

תבשיל אורז, שעועית וירקות
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
3 כפות שמן
1 בצל קטן קצוץ
1/2 גבעוך סלרי פרוס דק
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה מגולענת חתוכה לקוביות
400 גר' שעועית חומה מבושלת*
1/2 כפית טימין יבש
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
2 כפיות פפריקה
1/2 3 כוסות מים חמים
1/2 1 כוסות אורז**
2 כפות פטרוזילה קצוצה
דרך הכנה
  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הפלפל והסלרי ומטגנים עד לריכוך קל.
  2. מוסיפים את העגבניה ומבשלים עוד 2 דקות.
  3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-35 דקות או עד שהמים נספגו.
  4. מסירים מהאש ומניחים עוד 10 דקות בסיר מכוסה.
  5. מסירים את המכסה, מפזרים את הפטרוזיליה ומערבבים מעט את התערובת בעזרת מזלג, מניחים לצינון קל ומגישים.
הערות
  • *ניתן להשתמש בשעועית מקופסה, לסנן מהנוזלים במסננת ולשטוף מעט במים זורמים.
  • ** ניתן להשתמש באורז מלא.
אין תגובות עדיין
תבשיל אורז, שעועית וירקות By , 2006-10-23T18:44:25+02:00 תבשיל אורז, שעועית וירקות תוספת למנה עיקרית Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 3 כפות שמן1 בצל קטן קצוץ1/2 גבעוך סלרי פרוס דק1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות1 עגבניה מגולענת חתוכה לקוביות400 גר' שעועית חומה מבושלת*1/2 כפית טימין יבש1 כפי... Instructions: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הפלפל והסלרי ומטגנים עד לריכוך קל. מוסיפים את העגבניה ומבשלים עוד 2 דקות. מוסיפים את שאר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר