עוגת שוקולד וקרם
חלבי
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
5
[2 מדרגים]
מרכיבים
לעוגה:
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס מים
1 כף אבקת קפה נמס
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמן
1/2 כוס שמנת חמוצה
2 ביצים מס' 1
2 כפיות תמצית וניל
לקרם:
200 גר' חמאה רכה
1 כוס קקאו טוב מנופה
4 כוסות אבקת סוכר מנופה
2/3 כוס חלב בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-160°, משמנים 2 תבניות 24 קפיציות ומניחים נייר אפיה בתחתית.
- מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתיה והמלח, מניחים בצד.
- מערבבים את המים החמים והקפה בסיר קטן, מחממים ומביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד, מניחים כדקה ומערבבים עד להמסת השוקולד, מניחים בצד לצינון.
- מערבבים בקערה בינונית את השמן, השמנת, הביצים ותמצית הוניל, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
- מוסיפים לתערובת 1/3 מכמות תערובת הקמח ומערבבים, מוסיפים עוד 1/3 ומערבבים, מערבבים את ה-1/3 הנותר ומערבבים.
- יוצקים לשתי התבניות ומכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, מוציאים ומצננים בתבנית על רשת 10 דקות.
- משחררים את העוגות מהתבניות והופכים על הרשת, מסירים את הנייר ומניחים לצינון מלא.
מניחים עוגה אחת על צלחת הגשה, מורחים מחצית מהקרם על העוגה, מניחים שכבה שניה ומצפים את כל העוגה.
שומרים במקרר עד לפני הגשה, מוציאים כ-15 דקות לפני הגשה. - להכנת הקרם – ממיסים את החמאה ומעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את הקקאו המנופה מעל ומערבבים ידנית, מפעילים את המיקסר עם וו ההקצפה במהירות בינונית ומוסיפים את אבקת הסוכר לסירוגין עם החלב ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה, ממשיכים להקציף עוד 2 דקות, מקפידים לעצור לגרד את הדפנות מדי פעם, מעבירים למקרר להתייצבות לסמיכות שניתנת למריחה, מוציאים ומורחים על העוגה ומחזירים את העוגה לאיחסון במקרר.
הערות
- חובה לנפות את הקקאו ואבקת הסוכר למניעת גושים.
- ניתן לאפות את העוגה בתבנית אחת ולהאריך את משך האפיה, באפיה בשתי תבניות מתקבלות 2 שכבות זהות ואפיה אחידה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת גבינה ותירס [einavsl1] -
- פאי קרמל בננות [אבי מ.] - גם עם קלתית לפסח
- עוגת קוקוס אגוזים לפסח [imgold] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי
- עוף עם אורז בתנור [ויצמן] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- מרק ברוקולי וירקות [אבי מ.] -