Pesto
תפריט
ד', 21 מאי 2025, 02:25
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת אסטרהזי

עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים.    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 19730   

עוגת אסטרהזי
12 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לבסיסים:
6 חלבונים (1 כוס)
3/4 כוס סוכר (200 גר')
1/4 כפית מלח
200 גר' שקדים טחונים
1 כף קמח

למלית:
1/4 1 כוסות חלב
500 מיל' שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר (150 גר')
70 גר' קורנפלור
4 חלמונים
200 גר' חמאה
100 גר' מרגרינה
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים דק
דרך הכנה
  1. הכנת הבסיסים:
  2. מחממים תנור ל-200°.
  3. משמנים קלות תבניות תנור הפוכות, את צידן החיצוני, האפיה תעשה על תבנית הפוכה, מקמחים קלות ומסמנים 5 עיגולים בגודל תבנית 24.
  4. מקציפים את החלבונים עם המלח עד לתחילת קבלת קצף, ממשיכים להקציף במהירות גבוה תוך הוספת הסוכר ב-3 פעמים, מקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש, מערבבים את האגוזים עם הקמח ומקפלים בעדינות לקצף בעדינות.
  5. מורחים את הקציפה על העיגולים המסומנים בשכבה של 5 מ"מ, מכניסים לתנור לאפיה של 5 דקות, משחררים את העיגולים בעדינות מהתבנית ומניחים לצינון.
  6. להכנת המלית:
    מערבבים את הקורנפלור ב-1/4 כוס חלב, מוסיפים את החלמונים ובוחשים.
  7. מרתיחים את כוס החלב, השמנת והסוכר, מוסיפים בבחישה את תערובת הקורנפלור חלמונים ובוחשים תוך כדי חימום עד לקבלת תערובת בסמיכות של פודינג, מסירים מהאש ומצננים, מעבירים למקרר ומקררים לחלוטין.
  8. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר, מקציפים ומוסיפים תוך כדי הקצפה את החמאה והמרגרינה עד לקבלת תערובת אוורירית, מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.
  9. מניחים שכבת בסיס על צלחת הגשה, מורחים שכבת מלית, מניחים שכבה נוספת וכך הלאה, מסיימים בשכבת בסיס.
  10. ניתן להחליף את הקרם בקרם שוקולד מריר מוקצף  או בגנאש או קרם פטיסרי.
  11. לציפוי:
    ריבת משמש
    250 גר' פונדנט
    50 גר' שוקולד מריר
    150 גר' שקדים פרוסים

    מורחים על העוגה מעט ריבת משמש מסוננת, יוצקים מעל פונדנט, ממיסים את השוקולד ומזלפים עיגולים, בעזרת קצה סכין מעבירים חיבורים בין הפסים לעיצוב, מדביקים מעט שבבי שקדים לצידי העוגה.

    ניתן לצפות את העוגה בפארלין אגוזים על שכבת קרם דקה במקום ציפוי הפונדנט.
הערות
  • לפסח להחליף את הקמח בשכבות האגוזים בקמח מצה דק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ראובן מ. (עורך)
אפשר מחמאה או חמאה, אבל זה מתכון למנוסים ולא לפעם ראשונה.
8
אני נמנעת בשימוש במרגרינה. האם אפשר להשתמש במקום ב-300 גרם חמאה?
7
הבנתי, חבל שלא הבנתי קודם...
5
הקרם על הפנים מלא מרגרינה כמעט הרס לי את ליל הסדר בסוף עשיתי את עוגת חטא על פשע.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בודאי, אעלה אותו בימים הקרובים.
3
אבי, תודה על תגובתך, האם יש ברשותך מתכון להכנת הפונדנט בבית?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
פונדנט - ציפוי סוכר רך, סוכר שבושל, צונן ועובד לתערובת רכה וגמישה, ניתן להשיג בחנויות לממכר מוצרי אפיה.
1
אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה זה פונדנט?
עוגת אסטרהזי By , 2005-03-28T21:17:04+02:00 עוגת אסטרהזי עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - לבסיסים: 6 חלבונים (1 כוס)3/4 כוס סוכר (200 גר')1/4 כפית מלח200 גר' שקדים טחונים1 כף קמחלמלית:1/4 1 כוסות חלב500... Instructions: הכנת הבסיסים:מחממים תנור ל-200°.משמנים קלות תבניות תנור הפוכות, את צידן החיצוני, האפיה תעשה על תבנית הפוכה, מקמחים קלות ומסמנים 5 עיגולים בגודל תבנית 24....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר