עוגת אסטרהזי
עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים.

12 מנות
אפיה משולב

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבסיסים:
6 חלבונים (1 כוס)
3/4 כוס סוכר (200 גר')
1/4 כפית מלח
200 גר' שקדים טחונים
1 כף קמח
למלית:
1/4 1 כוסות חלב
500 מיל' שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר (150 גר')
70 גר' קורנפלור
4 חלמונים
200 גר' חמאה
100 גר' מרגרינה
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים דק
6 חלבונים (1 כוס)
3/4 כוס סוכר (200 גר')
1/4 כפית מלח
200 גר' שקדים טחונים
1 כף קמח
למלית:
1/4 1 כוסות חלב
500 מיל' שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר (150 גר')
70 גר' קורנפלור
4 חלמונים
200 גר' חמאה
100 גר' מרגרינה
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים דק
דרך הכנה
- הכנת הבסיסים:
- מחממים תנור ל-200°.
- משמנים קלות תבניות תנור הפוכות, את צידן החיצוני, האפיה תעשה על תבנית הפוכה, מקמחים קלות ומסמנים 5 עיגולים בגודל תבנית 24.
- מקציפים את החלבונים עם המלח עד לתחילת קבלת קצף, ממשיכים להקציף במהירות גבוה תוך הוספת הסוכר ב-3 פעמים, מקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש, מערבבים את האגוזים עם הקמח ומקפלים בעדינות לקצף בעדינות.
- מורחים את הקציפה על העיגולים המסומנים בשכבה של 5 מ"מ, מכניסים לתנור לאפיה של 5 דקות, משחררים את העיגולים בעדינות מהתבנית ומניחים לצינון.
- להכנת המלית:
מערבבים את הקורנפלור ב-1/4 כוס חלב, מוסיפים את החלמונים ובוחשים. - מרתיחים את כוס החלב, השמנת והסוכר, מוסיפים בבחישה את תערובת הקורנפלור חלמונים ובוחשים תוך כדי חימום עד לקבלת תערובת בסמיכות של פודינג, מסירים מהאש ומצננים, מעבירים למקרר ומקררים לחלוטין.
- מעבירים את התערובת לקערת מיקסר, מקציפים ומוסיפים תוך כדי הקצפה את החמאה והמרגרינה עד לקבלת תערובת אוורירית, מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.
- מניחים שכבת בסיס על צלחת הגשה, מורחים שכבת מלית, מניחים שכבה נוספת וכך הלאה, מסיימים בשכבת בסיס.
- ניתן להחליף את הקרם בקרם שוקולד מריר מוקצף או בגנאש או קרם פטיסרי.
- לציפוי:
ריבת משמש
250 גר' פונדנט
50 גר' שוקולד מריר
150 גר' שקדים פרוסים
מורחים על העוגה מעט ריבת משמש מסוננת, יוצקים מעל פונדנט, ממיסים את השוקולד ומזלפים עיגולים, בעזרת קצה סכין מעבירים חיבורים בין הפסים לעיצוב, מדביקים מעט שבבי שקדים לצידי העוגה.
ניתן לצפות את העוגה בפארלין אגוזים על שכבת קרם דקה במקום ציפוי הפונדנט.
הערות
- לפסח להחליף את הקמח בשכבות האגוזים בקמח מצה דק.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מטבל גבינה עם בצל מטוגן [אורן בר] -
- עוגת שוקולד ברוטב דובדבנים [אבי מ.] - עוגה שוקולד נמוכה במרקם פאדג'
- צלי בקר וירקות [אבי מ.] - צלי קוביות בשר בקר וירקות
- פלפל ממולא [רגבקוק] - תוספות
- בצלצלים מזוגגים ביין [אבי מ.] - תוספת נהדרת למנות בשר ועוף.
- סהרוני וניל צ'כים [mirich] - עוגיות חג המולד (לא רק) טבעוני
- עוגיות שקדים Amaretti [אבי מ.] - עוגיות שקדים איטלקיות.