ריבועי מעדן שוקולד אבי

16 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» ממתקים» קפה
מרכיבים
250 מיל' שמנת מתוקה
200 גר' חמאה
550 גר' שוקולד מריר קצוץ (56% מוצקי קקאו לפחות)
1/4 כוס מחית נוגט או ממרח אגוזים*
2 כפות ליקר אגוזים
4 ביצים מס' 1
4 כפות סוכר
100 גר' אגוזי לוז קלופים, קלויים וקצוצים גס
200 גר' חמאה
550 גר' שוקולד מריר קצוץ (56% מוצקי קקאו לפחות)
1/4 כוס מחית נוגט או ממרח אגוזים*
2 כפות ליקר אגוזים
4 ביצים מס' 1
4 כפות סוכר
100 גר' אגוזי לוז קלופים, קלויים וקצוצים גס
דרך הכנה
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מעבירים לקערה ומניחים בצד.
- ממיסים את החמאה בסיר כפול או במיקרוגל, מוסיפים את השוקולד ומערבבים, מחממים מעט עד להמסה מלאה, מוסיפים את ממרח האגוזים והליקר ומערבבים, מניחים בצד לצינון עד להמשך ההכנה.
- מערבבים בקערה חסינת חום את הביצים עם הסוכר, מניחים על באן מארי (סיר כפול) ומחממים תוך כדי ערבוב רצוף, נזהרים שלא לבשל את הביצים, מחממים עד שהביצים חמות למגע (60°), מסירים ומעבירים לקערת המיקסר, מקציפים במהירות גבוהה עד לקרור ותפיחת התערובת פי 3 מהנפח המקורי.
- מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומקציפים במהירות בינונית עד להסמכת קלה של התערובת,
- מערבבים בקיפול את הקצפת לתערובת.
- מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים ומערבבים ידנית בעדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית 24X24 ס"מ ומחליקים, מעבירים לקרור במקרר ל-5 שעות לפחות.
- שומרים במקרר עד לפני ההגשה, מוציאים וחותכים בעזרת סכין חמה לריבועים 6X6 ס"מ, מנפים מעט קקאו טוב מעל.
הערות
* מחית נוגט להשיג בחנויות מתמחות או להחליף בממרח שוקולד אגוזים טוב.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה