עוף עם אורז בתנור

בישול ואפיה

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
2 בצלים קצוצים
2-3 שיני שום קצוץ
2-3 שיני שום קצוץ
מלח
חלקי עוף ( כנפיים, כרעיים א כל חלק אחר )
2 סלסלות פטריות טריות, קצוצות
2 כוסות אורז שהושרו במים כשעה
2 כוסות מרק בצל (שתי כפיות אבקת מרק בצל + 2 כוסות מים רותחים )
2 כוסות מרק בצל (שתי כפיות אבקת מרק בצל + 2 כוסות מים רותחים )
דרך הכנה
-
מטגנים בצל + שום + מלח.
-
מטגנים כרעיים ( שהורתחו קודם ) יחד עם הבצל משני הצדדים .
-
מוציאים החוצה את חתיכות העוף.
-
מוסיפים שתי סלסלות פטריות קצוצות ומטגנים יחד.
-
משרים שתי כוסות אורז במים במשך שעה.
-
שמים את הבצל עם הפטריות בתבנית פיירקס , את האורז המסונן ואת חתיכות העוף המטוגנות.
-
מכינים שתי כוסות מרק בצל ( שתי כפיות אבקת מרק בצל + מים רותחים ) ושופכים מעל, מכסים עם נייר כסף ומכניסים לתנור לשלוש שעות בחום של 160 מעלות. לאחר שלוש שעות מסירים את נייר הכסף ומשאירים את התבנית עוד כ–20 דקות להשחמת חלקי העוף.
הערות
למשפחה קטנה, אפשר להשתמש בכוס אורז וסלסלה אחת של פטריות.
הריח המתפשט בבית במשך שלוש השעות, מטריף, לכן רצוי להכניס לתנור ולצאת לסידורים למשך כ-3 שעות.
הריח המתפשט בבית במשך שלוש השעות, מטריף, לכן רצוי להכניס לתנור ולצאת לסידורים למשך כ-3 שעות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- רוטב אלף האיים [אבי מ.] - ליציקה על סלטי ירקות, סלטים ירוקים, בשר מעושן קר.
- סופלה שוקולד חם [עופר השף] -
- מוסקה של פסח [אבי מ.] - מתכון של רפי אהרונוביץ', מועדון הקצבים של מועצת הבקר.לא המוסקה הרגילה עם שכבות חצילים אבל ניתן בהחלט לגוון לפי ההצעות מטה.
- טרטלטים אגוזים [אבי מ.] - טרטלטים מבצק פריך במלית אגוזים מקורמלים בטעם דבש.
- חלב ממותק מרוכז [אורן בר] - בסיס לריבת חלב,בריגדרוס ושאר ממתקים
- פשטידת תפו"א וגבינות [אבי מ.] -