עוגת גבינה נימוחה
עוגה גבינה ללא תחתית

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9.6
[5 מדרגים]
מרכיבים
500 גר' גבינת סימפוניה 5%
1/2 כוס חלב
2 כפות מיץ לימון טבעי
4 חלמונים מס' 2
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
4 חלבונים מס' 2
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
2 כפות מיץ לימון טבעי
4 חלמונים מס' 2
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
4 חלבונים מס' 2
1/2 כוס סוכר
דרך הכנה
- מחמממים את התנור ל-175°, מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית קפיצית 26 או תבנית עוגת גבינה עם תחתית נשלפת בקוטר 26, מניחים נייר אפיה על הדפנות הפנימיות מעבר לגובה התבנית*.
- מניחים את התבנית על רדיד אלומיניום ומקפלים את שולי הרדיד כלפי הדפנות ליצירת אטימה חיצונית לתבנית, מכינים תבנית אטומה שניתן להכניס אליה את תבנית האפיה.
- מביאים את כל החומרים לטמפרטורת החדר.
- בקערה טורפים את הגבינה עם החלמונים והסוכר, מנפים ומוסיפים את הקורנפלור ומערבבים, מוסיפים את החלב, מיץ הלימון ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר הנוסף ב-3 פעמים ומקציפים לקצף גמיש אבל לא קשה.
- מוסיפים 1/4 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים, מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ומחליקים, מניחים את התבנית בתבנית הגדולה ויוצקים מים רותחים מסביבה עד לגובה 2/3 גובה התבנית.
- מכניסים לאפיה שלב התחתון (לא על התחתית) של התנור ל-60-70 דקות, כשהשכבה העליונה שחומה, סוגרים את חום התנור ומניחים לצינון בתנור, העוגה תופחת באפיה וצונחת בצינון .
- מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת.
הערות
- להנחת נייר אפיה על הדפנות - חותכים רצועות ברוחב 10 ס"מ, מרטיבים מעט את הדפנות הפנימיות ומדביקים את הנייר אליהם.
- האפיה בתבנית כפולה לקבלת דפנות עוגה בהירות.
- העטיפה ברדיד אלומיניום למניעת הגרת נוזלים לתנור.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


36
ציון 10
34
ציון 10
32
13
ציון 9
12
7
5
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד טובה [אבי מ.] - עוגת שוקולד מצוינת לכל מטרה
- מרק בצל מדהים! [אושרת ל.] -
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- כבדי עוף בשזיפים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד ומוס שוקולד לבן [אבי מ.] - מוס שוקולד לבן על בסיס עוגת שוקולד בציפוי שוקולד מריר.
- חזה עוף במישרה ים תיכוני [אבי מ.] -
- רוטב דבש לימון לסלט [אבי מ.] -