עוגת גבינה נימוחה
עוגה גבינה ללא תחתית

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9.6
[5 מדרגים]
מרכיבים
500 גר' גבינת סימפוניה 5%
1/2 כוס חלב
2 כפות מיץ לימון טבעי
4 חלמונים מס' 2
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
4 חלבונים מס' 2
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
2 כפות מיץ לימון טבעי
4 חלמונים מס' 2
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
4 חלבונים מס' 2
1/2 כוס סוכר
דרך הכנה
- מחמממים את התנור ל-175°, מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית קפיצית 26 או תבנית עוגת גבינה עם תחתית נשלפת בקוטר 26, מניחים נייר אפיה על הדפנות הפנימיות מעבר לגובה התבנית*.
- מניחים את התבנית על רדיד אלומיניום ומקפלים את שולי הרדיד כלפי הדפנות ליצירת אטימה חיצונית לתבנית, מכינים תבנית אטומה שניתן להכניס אליה את תבנית האפיה.
- מביאים את כל החומרים לטמפרטורת החדר.
- בקערה טורפים את הגבינה עם החלמונים והסוכר, מנפים ומוסיפים את הקורנפלור ומערבבים, מוסיפים את החלב, מיץ הלימון ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר הנוסף ב-3 פעמים ומקציפים לקצף גמיש אבל לא קשה.
- מוסיפים 1/4 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים, מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ומחליקים, מניחים את התבנית בתבנית הגדולה ויוצקים מים רותחים מסביבה עד לגובה 2/3 גובה התבנית.
- מכניסים לאפיה שלב התחתון (לא על התחתית) של התנור ל-60-70 דקות, כשהשכבה העליונה שחומה, סוגרים את חום התנור ומניחים לצינון בתנור, העוגה תופחת באפיה וצונחת בצינון .
- מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת.
הערות
- להנחת נייר אפיה על הדפנות - חותכים רצועות ברוחב 10 ס"מ, מרטיבים מעט את הדפנות הפנימיות ומדביקים את הנייר אליהם.
- האפיה בתבנית כפולה לקבלת דפנות עוגה בהירות.
- העטיפה ברדיד אלומיניום למניעת הגרת נוזלים לתנור.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


36
ציון 10
34
ציון 10
32
13
ציון 9
12
7
5
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק יוגורט עם נענע (קווקזי) [zippo22] -
- סלט חלומי פטריות [lililev] -
- לביבות תרד [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- מאפה ברוקולי בתבניות אישיות [אבי מ.] -
- מרק בטטות ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- גולש בורגניון [אבי מ.] - גולש בשר בקר בסיגנון צרפתי.