עוגת יוגורט תפוחי עץ ופירורים

12 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» או קפה
מרכיבים
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה מס' 1
1 כוס יוגורט*
3-4 תפוחי עץ מתוקים קלופים ומגולענים
1/3 כוס סוכר חום בהיר
*1 גביע (150 מ"ל)והשלמה עם חלב למידה של כוס
לפירורים:
1/3 כוס קמח
1/4 כוס סוכר חום כהה
100 גר' אגוזים קצוצים, כל סוג
1/2 כפית קינמון טחון
50 גר' חמאה רכה
דרך הכנה
- מכינים את הפירורים – מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים והקינמון, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת פירורים, מניחים בצד.
- מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית קפיצית או רגילה בקוטר 24/26 או תבנית 33X24, משמנים גם את התבנית.
- חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, מניחים בקערה ומפזרים מעל 1/3 כוס סוכר חום בהיר, מערבבים ומניחים בצד.
- מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
- מקציפים את השמן עם 1/3 כוס הסוכר 3 דקות, מוסיפים את הביצה ומקציפים עוד 30 שניות.
- מערבבים בקערה קטנה את הסודה לשתיה והיוגורט.
- מוסיפים בערבוב ובמהירות איטית את תערובת הקמח לסירוגין עם היוגורט, מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח.
- מוסיפים את תערובת התפוחים והסוכר ומערבבים.
יוצקים לתבנית ומחליקים, מפזרים מעל את תערובת הפירורים ומכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש. - מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית לצלחת הגשה.
הערות
- ניתן להחליף את היוגורט במיץ תפוזים טרי.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל [milky] -
- עוגת כושית מדהימה [התנתקות] - טעימה מאוד
- לחמניות לפסח [אבי מ.] - לחמניות קמח מצה מבצק רבוך.
- רוסטביף - בשר צלוי בתנור [אבי מ.] - רוסטביף אנטריקוט צלוי בתנור ומוגש פרוס.
- סלט עגבניות שרי עם בזיליקום [זעבון] - מבית היוצר של יוכי כהן
- דג סלמון בתנור [אבי מ.] - פילה דג סלמון אפוי בתנור, מתכון של ניקי
- פיצה [אבי מ.] - לפיצה אחת גדולה בגודל תבנית תנור או 2 פיצות גדולות רגילות.