עלי גפן ממולאים (יפרך)
עלי גפן במילוי אורז - לא לצמחוניים בלבד

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
לסיר:
2 כפות רסק עגבניות
כף שמן (עדיף שמן זית)
2 גזרים בינוניים
2 עגבניות בינוניות
פטרוזיליה
כף פפריקה
0.5 כף חוויאג' למרק
מלח לימון
מלח שולחן
0.5 כף מרק עוף
1 כוס מים רותחים
למילוי:
עלי גפן - טריים או מקופסא. אם מקופסא - להשרות 10 דקות במים רותחים. אם טריים, להשרות 10 דקות במים רותחים ולהוסיף 1 כף מלח לימון.
3 כוסות אורז
1.5 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן (עדיף שמן זית)
2 גזרים בינוניים
2 עגבניות בינוניות
פטרוזיליה
כף פפריקה
0.5 כף חוויאג' למרק
מלח לימון
מלח שולחן
0.5 כף מרק עוף
הערה ביחס לכמויות מלח ומלח לימון - בקטע הזה אין מנוס - לטעום!!! להגיע לאיזון שבו המלח לימון דומיננטי, אולם המרכיבים אינן מלוחים מידי. עם הניסיון בא המינון. בערך על כל כף מלח, לשים חצי כף מלח לימון.
2 כפות רסק עגבניות
כף שמן (עדיף שמן זית)
2 גזרים בינוניים
2 עגבניות בינוניות
פטרוזיליה
כף פפריקה
0.5 כף חוויאג' למרק
מלח לימון
מלח שולחן
0.5 כף מרק עוף
1 כוס מים רותחים
למילוי:
עלי גפן - טריים או מקופסא. אם מקופסא - להשרות 10 דקות במים רותחים. אם טריים, להשרות 10 דקות במים רותחים ולהוסיף 1 כף מלח לימון.
3 כוסות אורז
1.5 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן (עדיף שמן זית)
2 גזרים בינוניים
2 עגבניות בינוניות
פטרוזיליה
כף פפריקה
0.5 כף חוויאג' למרק
מלח לימון
מלח שולחן
0.5 כף מרק עוף
הערה ביחס לכמויות מלח ומלח לימון - בקטע הזה אין מנוס - לטעום!!! להגיע לאיזון שבו המלח לימון דומיננטי, אולם המרכיבים אינן מלוחים מידי. עם הניסיון בא המינון. בערך על כל כף מלח, לשים חצי כף מלח לימון.
דרך הכנה
- הכנת הסיר:
לגרד את הגזר והעגבניות במגרדת דרגה בינונית. לקצוץ את הפטרוזיליה. להכניס את התבלינים - פפריקה, חוואיג', רסק, שמן, מרק עוף, מלח ומלח לימון. לערבב את הכל היטב. - בסמוך למילוי עלי הגפן, להכניס את המים הרותחים ולערבב היטב.
- הכנת עלי הגפן:
לשטוף את האורז במים. לסנן את המים בלי לסחוט את האורז, עד שנשארים רק מעט מים ולהכניס לקערה. לגרד את הגזר והעגבניות במגרדת דרגה בינונית. לקצוץ את הפטרוזיליה. להכניס את התבלינים - פפריקה, חוואיג', רסק, שמן, מרק עוף, מלח ומלח לימון. לערבב את הכל היטב. - לפרוש את עלי הגפן, כך שהחלק המבריק כלפי חוץ. לקטום את העלה בקצה. לחבר את האצבעות של עלי הגפן כך שיווצר משטח של עלה. לשים מעט מלית אורז בסמוך ליציאת החיבור לענף, לסגור את צידי העלה ולאחר מכן לגלגל את העלה עד לסגירה.
- להכניס לסיר אולם לקחת בחשבון שהאורז מתנפח בבישול. לאחר שסיימתם למלא את הסיר בעלי הגפן, לכסות בעלים הנותרים את תוכן הסיר. להניח צלחת שטוחה על התוכן (בתוך הסיר ולא כמכסה). לכסות את הסיר במכסה (אפשר להשאיר פתח קטן).
- למלא מים רותחים על הצלחת עד שהמים עוברים את העלים.
- להביא את הסיר לרתיחה ולהשאיר על אש קטנה (לדאוג שיש בועות כל הזמן) במשך כשעתיים ויותר. להוסיף מים על פי הצורך.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- טורט דובוש [אבי מ.] - עוגה מצוינת מהמיטב של המטבח ההונגרי.
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ניוקי לפסח [אבי מ.] - גירסת פסח לניוקי הרגילים.