נתחי סלמון בסלסה ירקות ופירות
* תמונה להמחשה
6 מנות
צליה
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 6 פרוסות סלמון שלמות עם העור, 200 גר' כ"א
- 1/4 כוס שמן
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית סוכר
- כמה טיפות רוטב ווסטרשיר (לבחירה)
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
- קורט פפריקה חריפה או לפי הטעם
לסלסה:
- 1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
- 1 עגבניה גדולה מגולענת קצוצה דק
- 1 בצל ירוק פרוס דק
- 1/4 בצל סגול קצוץ דק מאד
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות שמן
- 1 כף כוסברה טריה קצוצה דק
- 1 כף פטרוזילה טריה קצוצה דק
- 1 כפית נענע טריה קצוצה דק
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
דרך הכנה
- מניחים את פרוסות הדג בשקית ניילון חזקה, בקערה מערבבים את השמן, רוטב הסויה, הסוכר, רוטב ווסטרשיר, השום, הג'ינג'ר ופפריקה חריפה לפי הטעם, יוצקים על פרוסות הדג וסוגרים את השקית, מניחים במקרר לספיגת טעמים ל-4 שעות, מנערים מדי פעם.
- מוציאים את פרוסות הדג מהשקית, מניחים על רשת מעל תבנית תנור, מפעילים את התנור למצב גריל וצולים את הדגים משני הצדדים רק עד שבשר הדג נפרד מהעצם במגע עם מזלג, לא לצלות יתר על המידה.
- בזמן צליית הדג מערבבים את חומרי הסלסה בקערה, טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מניחים בצד לספיגת טעמים, מערבבים מדי פעם.
- מוציאים לצלחת הגשה ומניחים את הסלסה מעל כל נתח ומגישים מיד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- טבעות תפוחים מטוגנות [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קרה בציפוי קרמל ופקאנים [אבי מ.] -
- איטריות מרק לפסח [אבי מ.] - איטריות קלילות מקמח תפו"א קלות הכנה.
- מאפה גבינות וחצילים [אודם] - מנות ראשונות - חלבי
- כעכים מלוחים מתכון של אמא שלי [שונטלי] - קלים להכנה וטעימים מאוד לנישנוש או לאפרטיף
- עוגיות שקדים דקיקות [אבי מ.] -
- הציפוי כבר בפנים [lilachh] - עוגות שוקולד