Pesto
תפריט
ב', 13 ינו 2025, 15:17
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

נתחי סלמון בסלסה ירקות ופירות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8310   

* תמונה להמחשה
נתחי סלמון בסלסה ירקות ופירות
6 מנות
צליה
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 6 פרוסות סלמון שלמות עם העור, 200 גר' כ"א
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר
  • כמה טיפות רוטב ווסטרשיר (לבחירה)
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
  • קורט פפריקה חריפה או לפי הטעם

לסלסה:

  • 1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 אבוקדו  חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבניה גדולה מגולענת קצוצה דק
  • 1 בצל ירוק פרוס דק
  • 1/4 בצל סגול קצוץ דק מאד
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף כוסברה טריה קצוצה דק
  • 1 כף פטרוזילה טריה קצוצה דק
  • 1 כפית נענע טריה קצוצה דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מניחים את פרוסות הדג בשקית ניילון חזקה, בקערה מערבבים את השמן, רוטב הסויה, הסוכר, רוטב ווסטרשיר, השום, הג'ינג'ר ופפריקה חריפה לפי הטעם, יוצקים על פרוסות הדג וסוגרים את השקית, מניחים במקרר לספיגת טעמים ל-4 שעות, מנערים מדי פעם.
  2. מוציאים את פרוסות הדג מהשקית, מניחים על רשת מעל תבנית תנור, מפעילים את התנור למצב גריל וצולים את הדגים משני הצדדים רק עד שבשר הדג נפרד מהעצם במגע עם מזלג, לא לצלות יתר על המידה.
  3. בזמן צליית הדג מערבבים את חומרי הסלסה בקערה, טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מניחים בצד לספיגת טעמים, מערבבים מדי פעם.
  4. מוציאים לצלחת הגשה ומניחים את הסלסה מעל כל נתח ומגישים מיד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
נתחי סלמון בסלסה ירקות ופירות By , 2006-11-04T20:42:30+02:00 נתחי סלמון בסלסה ירקות ופירות Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 6 פרוסות סלמון שלמות עם העור, 200 גר' כ"א 1/4 כוס שמן 2 כפות רוטב סויה... Instructions: מניחים את פרוסות הדג בשקית ניילון חזקה, בקערה מערבבים את השמן, רוטב הסויה, הסוכר, רוטב ווסטרשיר, השום, הג'ינג'ר ופפריקה חריפה לפי הטעם, יוצקים על פרוסות הדג ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר