קדאיף במילוי קצפת
שתי שכבות בצק קדאיף אפויות במלית שמנת מוקצפת.

10 מנות
אפיה משולב

קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
מרכיבים
500 גר' איטריות קדאיף*
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
6 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת
12 כפות אבקת סוכר
סירופ סוכר(מתכון בהמשך)
*להשיג במעדניות בדרום ת"א או ביפו או
במרכולים בחבילות בהקפאה מתוצרת יוון.
דרך הכנה
- מחלקים את האיטריות לשני חלקים, יוצקים מחצית מכמות החמאה המומסת על האיטריות ומעסים לציפוי אחיד של האיטריות בשומן.
- משטחים כל חלק בתבנית גדולה לשכבה שטוחה ואחידה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים, מורחים בעזרת מברשת כל חלק בסירופ הסוכר ומניחים לייבוש.
- בקערת מיקסר קרה מקציפים את השמנת, כאשר מתחילה להתקבל קצפת רכה מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת קשה.
- מניחים בתבנית האפיה שכבת איטריות אפויה, יוצקים עליה את כל כמות הקצפת מורחים ומיישרים לשכבה אחידה, מניחים מעל את שכבת האיטריות השניה ומהדקים קלות, מכניסים למקרר ללילה להתיצבות.
- לחלוקה קלה למנות, ניתן לחתוך את השכבה העליונה לפני ההנחה על הקצפת למנות ולהניח את הריבועים על הקצפת.
חשוב!
הצלחת המתכון תלויה בהקצפה טובה של השמנת, כל כלי ההקצפה חייבים להיות קרים מאד וכדאי לאחסן את השמנת במקפיא כ-15 דקות לפני ההקצפה.
להבטחת קצפת עמידה ניתן גם להשתמש בג'לטין בכמות קטנה לייצוב הקצפת, מרככים 3 כפיות ג'לטין ב-1/4 כוס חלב קר כ-6 דקות, מחממים בכלי כפול או במיקרוגל עד להמסה, מניחים לצינון ויוצקים לתוך הקצפת ממש לפני תום ההקצפה במהירות גבוהה כאשר מזלפים למרכז הקערה.
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון
להכניס את כל החומרים לסיר קטן ולבשל בבחישה עדינה עד להמסת הסוכר, להמשיך לבשל ללא בחישה עוד כ-5 דקות או עד שמתקבל סירופ בהיר וסמיך מעט , להסיר מהאש ולצנן.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת