לחמניות וינאיות
* By Kobako (photo taken by Kobako) [CC BY-SA 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)], via Wikimedia Commons

10 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
1 כף שמרים יבשים (10 גר')
1/2 כוס מים חמימים (120 גר')
1/2 כפית סוכר
1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
1 כפית מלח
3/4 כוס חלב* (180 גר')
15 גר' חמאה רכה**
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים במים והסוכר, מניחים לתסיסה של 8 דקות בערך.
- מחממים את החלב והחמאה עד להמסת החמאה, מצננים לחום פושר למגע ומניחים בצד.
- מנפים את הקמח והמלח לקערת המיקסר, מערבבים מעט, יוצרים גומה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים, מערבבים מעט עם הקמח לקבלת תערובת דייסתית, מוסיפים את החלב ומערבבים, מפזרים מעט מהקמח על התערובת ומניחים ל-20 דקות.
- מערבבים עם קרס הלישה עד לקבלת בצק אחיד, ממשיכים ללוש במהירות בינונית-נמוכה כ- 5 דקות, מכסים את הקערה בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, תופחים על הבצק ולשים מעט, מחלקים את הבצק ל-10 או 12 חלקים, רצוי לחלק בשקילה לקבלת לחמניות אחידות.
- מכדררים לכדורים, לוחצים מעט על כל כדור לקבלת לחמניה אליפטית ומניחים בתבנית על נייר אפיה במרווחים של 6 ס"מ.
- מורחים את הלחמניות בחלבון מהול ב-2 כפיות מים וקורט מלח.
- מחממים את התנור לדקה בלבד וסוגרים, מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור.
- מכניסים את התבנית לתנור ומניחים לתפיחה עד כמעט להכפלת הנפח, מוציאים מהתנור.
- בעזרת סכין חדה מבצעים חתך בעומק 1 ס"מ לאורך או רוחב הלחמניות, לא עד הקצה.
- להכנת לחמניות "קייזר" מבצעים 5 חתכים קשתיים ממרכז הכדור כלפי חוץ.***
- ניתן לפזר שומשום/פרג/קימל על הלחמניות לאחר מריחה נוספת של תערובת החלבון, לא למרוח על החתכים.
- מחממים את התנור ל-220°, זורקים מספר קוביות קרח על תחתית התנור וסוגרים ליצירת אדים, מכניסים את התבנית לאפיה בשלב המרכזי וזורקים שוב מספר קוביות קרח.
- אופים כ-25 דקות או עד להשחמה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
- ניתן להכין כמות כפולה ולהקפיא לאחר אפיה.
- ניתן להקפיא את הלחמניות מיד לאחר העיצוב, להניח בשכבה על מגש עטוף בניילון עד להקפאה מלאה, להעביר לשקית ניילון ולהחזיר להקפאה, להפשיר במקרר ולהתפיח בטמפרטורת החדר.
- * או מים חמימים.
- ** או מרגרינה או 1 כף שמן.
- *** את החתכים רצוי לעשות בעזרת סכין יפנית ובחיתוך מהיר בכדי לא לגרום לקריסת הבצק.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה חגיגית [אירנצוק] - עוגת גבינה אפויה
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- תפוחים אפויים [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- סלט פלפלים חריף [אבי מ.] -
- פשטידת תירס (הכנה קלילה) [אורזיגל] - פשטידה של לערבב ולאפות, קלה וטעימה מאוד