לחמניות וינאיות
* By Kobako (photo taken by Kobako) [CC BY-SA 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)], via Wikimedia Commons

10 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
1 כף שמרים יבשים (10 גר')
1/2 כוס מים חמימים (120 גר')
1/2 כפית סוכר
1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
1 כפית מלח
3/4 כוס חלב* (180 גר')
15 גר' חמאה רכה**
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים במים והסוכר, מניחים לתסיסה של 8 דקות בערך.
- מחממים את החלב והחמאה עד להמסת החמאה, מצננים לחום פושר למגע ומניחים בצד.
- מנפים את הקמח והמלח לקערת המיקסר, מערבבים מעט, יוצרים גומה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים, מערבבים מעט עם הקמח לקבלת תערובת דייסתית, מוסיפים את החלב ומערבבים, מפזרים מעט מהקמח על התערובת ומניחים ל-20 דקות.
- מערבבים עם קרס הלישה עד לקבלת בצק אחיד, ממשיכים ללוש במהירות בינונית-נמוכה כ- 5 דקות, מכסים את הקערה בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, תופחים על הבצק ולשים מעט, מחלקים את הבצק ל-10 או 12 חלקים, רצוי לחלק בשקילה לקבלת לחמניות אחידות.
- מכדררים לכדורים, לוחצים מעט על כל כדור לקבלת לחמניה אליפטית ומניחים בתבנית על נייר אפיה במרווחים של 6 ס"מ.
- מורחים את הלחמניות בחלבון מהול ב-2 כפיות מים וקורט מלח.
- מחממים את התנור לדקה בלבד וסוגרים, מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור.
- מכניסים את התבנית לתנור ומניחים לתפיחה עד כמעט להכפלת הנפח, מוציאים מהתנור.
- בעזרת סכין חדה מבצעים חתך בעומק 1 ס"מ לאורך או רוחב הלחמניות, לא עד הקצה.
- להכנת לחמניות "קייזר" מבצעים 5 חתכים קשתיים ממרכז הכדור כלפי חוץ.***
- ניתן לפזר שומשום/פרג/קימל על הלחמניות לאחר מריחה נוספת של תערובת החלבון, לא למרוח על החתכים.
- מחממים את התנור ל-220°, זורקים מספר קוביות קרח על תחתית התנור וסוגרים ליצירת אדים, מכניסים את התבנית לאפיה בשלב המרכזי וזורקים שוב מספר קוביות קרח.
- אופים כ-25 דקות או עד להשחמה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
- ניתן להכין כמות כפולה ולהקפיא לאחר אפיה.
- ניתן להקפיא את הלחמניות מיד לאחר העיצוב, להניח בשכבה על מגש עטוף בניילון עד להקפאה מלאה, להעביר לשקית ניילון ולהחזיר להקפאה, להפשיר במקרר ולהתפיח בטמפרטורת החדר.
- * או מים חמימים.
- ** או מרגרינה או 1 כף שמן.
- *** את החתכים רצוי לעשות בעזרת סכין יפנית ובחיתוך מהיר בכדי לא לגרום לקריסת הבצק.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- כדורי שוקולד חלב [אבי מ.] -
- עוגיות לוטוס Lotus [אבי מ.] - עוגיות פריכות בטעם קרמל בטעם עוגיות חברת Lutus
- עוגיות סדוקות קקאו [אבי מ.] - עוגיות רכות
- לחמניות מקמח מלא [סביון] - 2 גירסאות
- תחתית פיצה מהירה ללא שמרים [אבי מ.] - 2 גירסאות לתחתיות פיצה מהירות ללא שמרים
- סלט חצילים חריף [אבי מ.] -
- גבינה במעטפת בצק סיגרים [אבי מ.] -