עוגת מרג'ולן בטעם תות שדה
עוגה קלאסית מהמטבח הצרפתי
10 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לשכבות דקואז':
2 כוסות פקאנים קלויים
3/4 כוס סוכר
2 כפות סוכר
1 כף קמח תפו"א
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית תמצית שקדים
1/4 כפית מלח
לקרם:
1/4 2 כוסות שמנת מתוקה
500 גר' שוקולד מריר מגורד
1/2 כוס קונפיטורה תות שדה
30 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפות יין יין מתוק
דרך הכנה
- מחממים את השמנת בסיר עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, מוסיפים את הקונפיטורה, החמאה והיין ומערבבים היטב, מכסים ומאחסנים במקרר ללילה.
- מניחים נייר אפיה בתבנית תנור ומציירים עליו 5 מלבנים בגודל 25x10 ס"מ, מכניסים את האגוזים עם 1/2 כוס סוכר וקמח תפו"א למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
- מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד לקבלת קצף, מוסיפים את מיץ הלימון, תמצית הוניל, תמצית השקדים והמלח וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים 1/4 כוס סוכר ו-2 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה גמישה וחזקה.
- מקפלים לתערובת החלבונים את תערובת האגוזים בעדינות, מורחים את תערובת החלבונים ואגוזים על המלבנים בתבנית, משטחים מעט ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-25 דקות או עד שהמרנגים יבשים למגע.
- מוציאים ומצננים מעט, מסירים בעדינות את המרנגים ומניחים וצינון מלא על רשת.
- מניחים שכבת מרנג בצלחת הגשה, מורחים עליה כמות של 1/2 כוס מתערובת השוקולד, מניחים עוד שכבת מרנג וכך הלאה עד להנחת כל שכבות המרנג.
- מורחים את הצדדים והחלק העליון ב-3/4 כוס קרם, מחליקים ומאחסנים לשעה במקרר.
מחממים מעט את שארית הקרם בסיר, רק עד למצב שניתן לצקת אותו, יוצקים על העוגה הקרה באופן אחיד ומאחסנים שוב במקרר עד להגשה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת גבינה ותירס [einavsl1] -
- פאי קרמל בננות [אבי מ.] - גם עם קלתית לפסח
- עוגת קוקוס אגוזים לפסח [imgold] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי
- עוף עם אורז בתנור [ויצמן] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- מרק ברוקולי וירקות [אבי מ.] -