מרק גזר ובטטה
באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר
* תמונה להמחשה

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 2 כפות מרגרינה
- 1 כף שמן
- 3 גזרים גדולים (250 – 350 גרם) קלופים, חצויים ופרוסים
- לפרוסות דקות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
- 1 בטטה גדולה (200 – 250 גרם) קלופה וחתוכה לקוביות בגודל של כ- 1.5 ס"מ
- 100 – 150 גרם דלעת מנוקה וקלופה, חתוכה לקוביות
- 6 בצלים ירוקים מנוקים , חצויים וחתוכים לפיסות ארוכות (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר בלבד)
- 6 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- 1/2 כפית קארי
- קורט פלפל חריף יבש
- קליפת לימון קלופה דק באורך של כ-10 ס"מ ללא החלק הלבן
- מיץ לימון (מספר טיפות לפי הטעם(עשב לימון באורך של כ-7 ס"מ לא הכרחי)
- 1 כוס חלב קוקוס
- 10 – 15 עלי בזיליקום טריים ושלמים לעיבוי המרק (לא הכרחי)
- 2 כפות מרגרינה 1 כף קמח רגיל
- 2 כוסות נוזלים מן המרק
להגשה:
רצועות בצל ירוק
דרך הכנה
- מחממים את המרגרינה והשמן ומטגנים על אש בינונית בסיר כבד, תוך כדי ערבוב את הגזר והגי'נג'ר במשך 5–7 דקות.
- מוסיפים את קוביות הבטטה, הדלעת, הבצל , קליפת הלימון, עשב הלימון והמרק כד שיכסה את הירקות, מתבלים ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומנמיכים את הלהבה, מבשלים במשך כ-20 דקות עד שהירקות רכים אך משגיחים שלא יתפוררו.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום, מיץ הלימון וחלב הקוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות.
- לגיוון: כדי לעבות את המרק, ממיסים בסיר קטן את המרגרינה ומוסיפים את הקמח תוך ערבוב במשך כ-2 דקות, יוצקים מנוזלי המרק בהדרגה ובעזרת טריפה נמרצת יוצרים בלילה חלקה.
- מוסיפים את הבלילה למרק. מערבבים בעדינות ומבשלים 2 – 3 דקות נוספות. מוציאים את קליפת הלימון ועשב הלימון ומגישים חם עם רצועות בצל ירוק.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת תפוחים במיקרוגל 8 דקות הכנה [סילביאן] - 8 דקות הכנה
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.
- עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
- מרק דלעת [אבי מ.] - מרק דלעת קטיפתי.