מרציפן מבושל
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» ממתקים
מרכיבים
500 גר' סוכר
175 מ"ל מים
350 גר' שקדים טחונים
2 חלבונים
1 כפית מי זאהר (פריחת הדרים) לבחירה
דרך הכנה
- מבשלים את הסוכר והמים ל-115° (גולה רכה)* ומסירים מהאש.
- מערבבים בעדינות עם כף עץ עד שהתערובת מעכירה מעט.
- מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים, מוסיפים את החלבונים ומערבבים.
- מחזירים לחימום על להבה נמוכה לכ-2 דקות בבחישה מתמדת, כשהתערובת מסמיכה מסירים מהאש, מוסיפים את מי הזאהר ומערבבים.
- מאבקים משטח עבודה באבקת סוכר.
- כשהתערובת התקררה מעט מעבירים למשטח, זורים מעט אבקת סוכר מעל ולשים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, אם התערובת דביקה מוסיפים מעט אבקת סוכר, מעט בלבד.
- מחלקים למנות ועוטפים בניילון צמיד, מאחסנים במקרר.
הערות
* בדיקה במד-חום סוכר או בדיקה ידנית במים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- עוגת שוקולד צ'יפס פירורים [אבי מ.] -
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -