לחם לבן
* תמונה להמחשה
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות
ציון גולשים:
10
[5 מדרגים]
מרכיבים
- 25 גר' שמרים טריים (1כף שמרים יבשים)
- 1 כפית סוכר
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1 כף שמן
- 1 כפית מלח
- 1/2 קג' קמח לבן רגיל
- 1 כוס מים פושרים
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח כ-10 דקות.
- יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את השמרים המותפחים.
- להוסיף את המים ולערבב להוסיף את השמן ולבסוף את המלח.
- ללוש לבצק. להפוך על משטח מקומח ולהמשיך ללוש כ-5-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד חלק וגמיש. אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח.
- לשמן מעט קערה ולהניח את כדור הבצק בתוכה להפכו מס' פעמים בכדי שיצופה במעט שמן, לכסות את הקערה במגבת לחה מעט, ולהניח להתפחה כשעה או עד לקבלת נפח כפול מהנפח המקורי.
- לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי. לשטח/לרדד מעט את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי כ-2 ס"מ , ולגלגל מצד אחד בצורת מעין רולדה ולהדק את הקצוות מלמטה. מתקבל ככר בצק מאורך.
- להניח את הככר על נייר אפיה בתבנית שטוחה, לבצע מס' חתכים אלכסוניים בסכין חדה בעומק של כ-1/2 ס"מ על הבצק, למרוח בתערובת ביצה טרופה וכף מים.
- להניח להתפחה שניה של כשעה או עד שנפח הבצק מוכפל.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ- 20 דקות או עד לקבלת גוון שחום בהיר או שנשמע צליל חלול כאשר נוקשים באצבע על הככר.
-
להוציא ולצנן על רשת.
הערות
- ניתן לעצב מאותו הבצק ככר לחם עגול או לחמניות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -