לחם מקמח מלא
לחם מקמח מלא בשילוב קמח רגיל לקבלת לחם.
* תמונה להמחשה

אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות
מרכיבים
- 1/2 3 - 3 כוסות קמח לבן רגיל
- 2 כפות שמרים יבשים (או 50 גר' שמרים לחים)
- 3/4 1 כוסות חלב (או מים)
- 1/4 כוס סוכר חום דחוס
- 30 גר' מרגרינה
- 1/2 1 כפית מלח
- 2 כוסות קמח מלא
דרך הכנה
- לערבב בקערת המערבל 2 כוסות קמח לבן עם השמרים. לחמם בסיר קטן את החלב, הסוכר, המרגרינה והמלח עד לפני רתיחה וכאשר המרגרינה ושאר החומרים נמסו לצנן עד לחום פושר מאד ונעים למגע יד. יש לשים לב לחום החלב, החלב חייב להיות פושר!
- להוסיף את תערובת החלב לקערת השמרים ולערבב במהירות איטית כ-30 שניות.
- להגביר את מהירות המערבל למהירות בנונית כ-3 דקות, הבצק צריך להיות מעט נוזלי ואחיד.
- להוסיף עוד קמח לבן ככל האפשר עד לקבלת בצק נוקשה להוסיף את הקמח המלא ולערבב בכף עץ.
-
להוציא על משטח מקומח וללוש כ-6-8 דקות עד לקבלת בצק גמיש ונוח ללישה .
ליצור מהבצק כדור ולהניחו בקערה משומנת מעט מכוסה במגבת להתפחה של כשעה עד שעה וחצי או עד שנפח הבצק הוכפל. - להניח את הבצק על משטח העבודה המקומח, לטפוח על הבצק, ללוש מעט ולהניחו לנוח מכוסה במגבת.
- לחלק את הבצק ל-2 חלקים ולעצב 2 ככרות לחם עגולים או 2 ככרות מאורכים בתבנית לחם.
- להניח להתפחה שניה כ-30-60 דקות עד לקבלת נפח כפול.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) עד להשחמה קלה או עד שנשמע צליל חלול כאשר מקישים על הככר באצבע (כ 30-40 דקות).
- לצנן על רשת צינון.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס
- עוגת שוקולד טובה [אבי מ.] - עוגת שוקולד מצוינת לכל מטרה
- עוגת גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.
- פסטה ברוטב דלעת [אבי מ.] -
- חזה עוף ברוטב תאנים [אבי מ.] -
- מוס לימונצ'לו [אבי מ.] -
- מאפה איטריות וירקות [אבי מ.] -