Pesto
תפריט
ש', 16 נוב 2019, 02:12
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם מקמח מלא

לחם מקמח מלא בשילוב קמח רגיל לקבלת לחם.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9547   

לחם מקמח מלא
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות
 
מרכיבים

1/2 3 - 3 כוסות קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים (או 50 גר' שמרים לחים)
3/4 1 כוסות חלב (או מים)
1/4 כוס סוכר חום דחוס
30 גר' מרגרינה
1/2 1 כפית מלח
2 כוסות קמח מלא

דרך הכנה
  1. לערבב בקערת המערבל 2 כוסות קמח לבן עם השמרים. לחמם בסיר קטן את החלב, הסוכר, המרגרינה והמלח עד לפני רתיחה וכאשר המרגרינה ושאר החומרים נמסו לצנן עד לחום פושר מאד ונעים למגע יד. יש לשים לב לחום החלב, החלב חייב להיות פושר!
  2. להוסיף את תערובת החלב לקערת השמרים ולערבב במהירות איטית כ-30 שניות.
  3. להגביר את מהירות המערבל למהירות בנונית כ-3 דקות, הבצק צריך להיות מעט נוזלי ואחיד.
  4. להוסיף עוד קמח לבן ככל האפשר עד לקבלת בצק נוקשה להוסיף את הקמח המלא ולערבב בכף עץ.
  5. להוציא על משטח מקומח וללוש כ-6-8 דקות עד לקבלת בצק גמיש ונוח ללישה .
    ליצור מהבצק כדור ולהניחו בקערה משומנת מעט מכוסה במגבת להתפחה של כשעה עד שעה וחצי או עד שנפח הבצק הוכפל.
  6. להניח את הבצק על משטח העבודה המקומח, לטפוח על הבצק, ללוש מעט ולהניחו לנוח מכוסה במגבת.
  7. לחלק את הבצק ל-2 חלקים ולעצב 2 ככרות לחם עגולים או 2 ככרות מאורכים בתבנית לחם.
  8. להניח להתפחה שניה כ-30-60 דקות עד לקבלת נפח כפול.
  9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) עד להשחמה קלה או עד שנשמע צליל חלול כאשר מקישים על הככר באצבע (כ 30-40 דקות).
  10. לצנן על רשת צינון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ראובן מ. (עורך)
אפשר להחליף ב-2 עד 3 כפות שמן במקרה הזה.
8
איני מעוניינת לאפות עם מרגרינה או חמאה, האם ניתן להמיר לשמן? אם כן אז כמה
תודה רבה
ושבת שלום
6
אם אני רוצה לאפות לחם מקמח מלא בלבד,כמה נוזלים אני צריך להוסיף?
האם בהכרח הלחם מקמח מלא מקבל מרקם דחוס במה זה תלוי ?
5
האתר שלכם נפלא

hananti תיקי
3
היי
יש לי שאלה כללית
קראתי איזה מתכון ללחם קל שנאמר בו להוסיף על 1 ק"ג קמח 100 גרם גלוטן....»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בחנויות המתמחות בממכר מוצרים למטבח ואפיה כמו מר קייק, 4שף,Spices וכו'.
1
היכן ניתן לרכוש משקל דיגיטלי
לחם מקמח מלא By , 2005-03-27T04:08:30+02:00 לחם מקמח מלא לחם מקמח מלא בשילוב קמח רגיל לקבלת לחם. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: Tags: none Ingredients: - 1/2 3 - 3 כוסות קמח לבן רגיל2 כפות שמרים יבשים (או 50 גר' שמרים לחים)3/4 1 כוסות חלב (או מים)1/4 כוס סוכר חום דחוס30 גר' מרגרינה1/2 1 כפית מלח2 כוסות קמח מלא... Instructions: לערבב בקערת המערבל 2 כוסות קמח לבן עם השמרים. לחמם בסיר קטן את החלב, הסוכר, המרגרינה והמלח עד לפני רתיחה וכאשר המרגרינה ושאר החומרים נמסו לצנן עד לחום פושר מאד ונעים למגע יד. יש לשים לב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר