לחם קל הכנה ללא לישה
לחם נהדר עם קרום קשה וחללים גדולים

1 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
500 גר' קמח
1/2 כפית שמרים יבשים
1/2 1 כפיות מלח
450 מ"ל מים
דף אפיה "קוקי"
סיר יציקה עם מכסה תואם
בקוטר 24-26 ס"מ*
דרך הכנה
- מניחים בקערה גדולה את הקמח, מפזרים מעל את השמרים והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים לאט ומערבבים עם כף עץ עד להבלעת כל המים בתערובת, אין צורך לערבב מעבר לכך, התערובת דלילה ודביקה.
- מכסים את הקערה בניילון צמיד ומניחים בצד ל-6 שעות לפחות עד 12 שעות.
- מקמחים בנדיבות משטח עבודה, שופכים את התערובת התפוחה למשטח, מקמחים מעט את הידיים, מקפלים את הבצק מהצדדים כלפי המרכז.
- מניחים דף "קוקי" או שקית "קוקי" שנפתחה לדף על משטח, מרססים מעט שמן או מורחים שכבה שמן דקה, מפזרים מעל מעט שומשום/סובין/נבט חיטה או כל ציפוי שרוצים.
מרימים בעדינות את הבצק הדביק והרך ומניחים על הדף, מפזרים את הציפוי גם מעל הבצק, אוספים את קצוות הדף מרימים ומניחים בסיר, מכסים במכסה ומניחים לתפיחה של שעה עד שעה וחצי. - מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, מוציאים את הדף עם הבצק מהסיר, מניחים בצד.
- מכניסים את הסיר עם המכסה לתנור על הרשת בשלב המרכזי ל-20 דקות, שולפים מעט את הרשת עם הסיר, מסירים את המכסה ומניחים במהירות את דף הקוקי עם הבצק שבתוכו, מכסים מיד במכסה ומחזירים את הרשת למקומה.
- אופים 30 דקות עם מכסה, מסירים את המכסה ואופים עוד 20 דקות ללא מכסה או עד להשחמה יפה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
- * רצוי להשתמש בסיר מיציקת ברזל או אלומיניום כבד או כלי חרס/פיירקס עם מכסה תואם, יש חשיבות לאטימת מירבית בזמן האפיה הראשוני.
- ניתן להוסיף לבצק בשלב הערבוב הראשוני 1 כוס אגוזים קצוצים או גרעיני חמניות או דלעת.
- ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח מלא ולהוסיף 1/2 כוס מים.
- ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח שיפון ולהוסיף 1 כף גלוטן ולהוסיף 1/2 כוס מים.
- לדייק בכמויות הקמח והמים! הבצק דביק, רך ואינו ניתן לעיצוב.
- אין צורך להשתמש בקמח מיוחד ללחם, קמח רגיל טוב לצורך המתכון.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרק חומוס איטלקי [אבי מ.] -
- פטריות במלית פסטו [אבי מ.] -
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- מאפינס גבינות [אבי מ.] - מאפינס גבינות קוטג' וצ'אדר.
- מוסקה [אבי מ.] -
- נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי [אושרת ל.] - דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי
- סלמון בדבש, חומץ בלסמי וסויה [אבי מ.] -