לחם קל הכנה ללא לישה
לחם נהדר עם קרום קשה וחללים גדולים

1 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
500 גר' קמח
1/2 כפית שמרים יבשים
1/2 1 כפיות מלח
450 מ"ל מים
דף אפיה "קוקי"
סיר יציקה עם מכסה תואם
בקוטר 24-26 ס"מ*
דרך הכנה
- מניחים בקערה גדולה את הקמח, מפזרים מעל את השמרים והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים לאט ומערבבים עם כף עץ עד להבלעת כל המים בתערובת, אין צורך לערבב מעבר לכך, התערובת דלילה ודביקה.
- מכסים את הקערה בניילון צמיד ומניחים בצד ל-6 שעות לפחות עד 12 שעות.
- מקמחים בנדיבות משטח עבודה, שופכים את התערובת התפוחה למשטח, מקמחים מעט את הידיים, מקפלים את הבצק מהצדדים כלפי המרכז.
- מניחים דף "קוקי" או שקית "קוקי" שנפתחה לדף על משטח, מרססים מעט שמן או מורחים שכבה שמן דקה, מפזרים מעל מעט שומשום/סובין/נבט חיטה או כל ציפוי שרוצים.
מרימים בעדינות את הבצק הדביק והרך ומניחים על הדף, מפזרים את הציפוי גם מעל הבצק, אוספים את קצוות הדף מרימים ומניחים בסיר, מכסים במכסה ומניחים לתפיחה של שעה עד שעה וחצי. - מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, מוציאים את הדף עם הבצק מהסיר, מניחים בצד.
- מכניסים את הסיר עם המכסה לתנור על הרשת בשלב המרכזי ל-20 דקות, שולפים מעט את הרשת עם הסיר, מסירים את המכסה ומניחים במהירות את דף הקוקי עם הבצק שבתוכו, מכסים מיד במכסה ומחזירים את הרשת למקומה.
- אופים 30 דקות עם מכסה, מסירים את המכסה ואופים עוד 20 דקות ללא מכסה או עד להשחמה יפה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
- * רצוי להשתמש בסיר מיציקת ברזל או אלומיניום כבד או כלי חרס/פיירקס עם מכסה תואם, יש חשיבות לאטימת מירבית בזמן האפיה הראשוני.
- ניתן להוסיף לבצק בשלב הערבוב הראשוני 1 כוס אגוזים קצוצים או גרעיני חמניות או דלעת.
- ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח מלא ולהוסיף 1/2 כוס מים.
- ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח שיפון ולהוסיף 1 כף גלוטן ולהוסיף 1/2 כוס מים.
- לדייק בכמויות הקמח והמים! הבצק דביק, רך ואינו ניתן לעיצוב.
- אין צורך להשתמש בקמח מיוחד ללחם, קמח רגיל טוב לצורך המתכון.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה