Pesto
תפריט
ו', 18 אוק 2019, 10:22
110434 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם שיפון

לחם מקמח שיפון וקמח לבן    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6773   

לחם שיפון
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: לא צוין
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1/2 קג' קמח שיפון
1/2 קג' קמח לבן
2 כפיות מלח
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
1/2 2 כוסות מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים (או 50 גר' שמרים לחים)
דרך הכנה
  1. לערבב בקערה את הסוכר במים ולהמיס בהם את השמרים.
  2. להוסיף 2 כוסות קמח לבן ולערבב היטב, להניח בצד לתפיחה כ-20 דקות.
  3. לערבב את שאר החומרים בקערת המערבל ולהוסיף את תערובת השמרים התפוחה. לערבב במהירות איטית כ-5 דקות עד שנוצר בצק חלק.
  4. לכסות במגבת ולהניח לתפיחה נוספת של כשעה עד שעה וחצי.
  5. ללוש את הבצק לגודלו המקורי ולחלקו ל-2 חלקים ולעצב מכל חלק כיכר.
  6. למרוח בביצה טרופה ולהניח לתפיחה אחרונה של כשעה או עד שהנפח הוכפל.
  7. לאפות בתנור שחומם לחום גבוה כ- 40 דקות.
  8. לצנן על רשת צינון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
24
ראובן מ. (עורך)
כפי שאמרתי יש להגיע למרקם לח יותר עם בצק ללחמים ולחמניות. כמו כן יש ללוש שוב, ובזמן, ולא לתת לשמרים למות...»»
23
אז ככה, מבחינת מראה יצאו הלחמניות מעלפות (8 לחמניות) אבל יצאו כבדות ודחוסות עם ריח חזק של שמרים, מקווה...»»
22
ראובן מ. (עורך)
הספיגה שונה בקמחים, ובייחוד קמח שיפון, לעתים יש צורך להוסיף נוזל תוך כדי לישה. מרקם רך אך לא דביק מדי...»»
21
בטוח ששתיים וחצי כוסות מים מספיקים? בלישה ראשונה יצא די קשה הבצק
20
תודה
19
ראובן מ. (עורך)
אפשרי, ההבדל הוא בגודל ובזמן האפייה הקצר יותר.
18
אפשר להכין מהבצק הזה לחמניות או רק ככרות לחם?
17
ראובן מ. (עורך)
rye - אנא השתמשי במילון עברי-אנגלי מקוון
16
קמח שיפון- מה השם באגלית בבקשה. תודה
15
ציון 10
הלחמים עכשיו בתנור, הם נראים ומריחים כמו מיליון דולר!!!המתכון קל ופשוט חובה לנסות!!!
14
ראובן מ. (עורך)
המירקם יהיה קשה מדי וחסר גלוטן. אפשרי אולי אם מוסיפים גלוטן.
13
האם ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח שיפון או בקמח מלא ולהגדיל את כמות המים?
12
ראובן מ. (עורך)
מתוך תגובה קודמת: לקבלת קרום קשה יש צורך באפיה בחום גבוה מאד, 250° ויותר, אפיה על אבן אפיה, ואפיה באדים בתחילת האפיה."
11
מה צריך לעשות כדי לקבל קרום לחם קשה מאוד?
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מריחת ביצה לא מונעת תפיחה בשום בצק, היא תמנע תפיחה במידה מסוימת במריחה על השוליים בבצק עלים בלבד.
6
שווה בדיקה.
אני תמיד מורחת את הביצה רגע לפני האפייה-כי שמעתי שביצה מונעת תפיחה יפה....טעות?
5
אבי שלום,אני מחפשת מתכון ללחם עם סובין או שיבולת שועל-כמובן לחם מקמח מלא...יש לך רעיונות?
-תודה-
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ט.ל.ח 2 כפיות מלח ואפשר עד כף, תוקן, תודה.
3
ציון 10
אוקיי לחם-טעים טעים-הרגע בצענו אותו.
אבל הוא יצא מלוח מידי....אולי הכוונה ל-2 כפיות?
1
מה זה בדיוק חום גבוהה? 200 ומעלה?
כי הוא התחיל להשחים לי ממש מהר....
לחם שיפון By , 2005-03-26T12:25:58+02:00 לחם שיפון לחם מקמח שיפון וקמח לבן Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1/2 קג' קמח שיפון 1/2 קג' קמח לבן 2 כפיות מלח 2 כפות סוכר 2 כפות שמן 1/2 2 כוסות מים חמימים 2 כפות שמרים יבשים (או 50 גר' שמרים לחים)... Instructions: לערבב בקערה את הסוכר במים ולהמיס בהם את השמרים. להוסיף 2 כוסות קמח לבן ולערבב היטב, להניח בצד לתפיחה כ-20 דקות. לערבב את שאר החומרים בקערת המערבל ולהוסיף את...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר