כדורי בצק בסירופ

30 מנות
טיגון עמוק

קושי: קל הכנה
» עוגיות» או קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לכדורי הבצק:
2 כוסות קמח
1/2 1 כוסות מים
1 כפית שמרים יבשים
קורט מלח
לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון
כמה טיפות מי וורדים (לא חובה)
דרך הכנה
- מערבבים את הקמח והשמרים בקערה, מוסיפים את המים והמלח ומערבבים לקבלת בצק דליל ואחיד, מכסים את הקערה בניילון צמיד ומניחים לתפיחה של שעתיים ולקבלת בצק עם בועות.
- בזמן תפיחת הבצק מחממים את הסוכר, המים ומיץ הלימון עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל עוד 3 דקות ומסירים מהאש, מצננים לחלוטין לפני טבילית הכדורים.
- מערבבים את הבצק בקערה להוצאת האויר, מניחים למנוחה של עוד 20 דקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק לחום גבוה, בעזרת שתי כפיות מנטפים לשמן כדורים ומטגנים עד להשחמה קלה, חום השמן צריך להיות בדרגה שכאשר מטילים כדור לשמן הכדור צף מייד.
- מוציאים בעזרת כף מסננת ומעבירים מייד לסירופ הקר, מערבבים קלות וציפוי וספיגה, מוציאים לצלחת הגשה.
- מגישים מייד או תוך מספר שעות.
הערות
- מספר הכדורים בהתאם לגודלם.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מוס סלמון [חנהל'ה] - הגשה יפה למנה טעימה.
- עוף בפלפלים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קפוצ'ינו [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה בטעם קפה.
- מאפה בצק פריך עם גבינה [אבי מ.] -
- עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -
- מרובעי חמאת בוטנים ללא אפיה [אבי מ.] -
- עוגיות לימון פקאן [אבי מ.] -