Pesto
תפריט
ה', 19 ספט 2019, 23:00
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם אגוזים

לחם שחום עם ניחוח נפלא של אגוזים!    

מאת: imgold ::: צפיות: 5302   

לחם אגוזים
1 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
בצק מקדים:
1 כוס קמח
1/4 כפית שמרים
1 כוס מים פושרים
כ-600 גרם קמח לחם או קמח רגיל בתוספת כף גלוטן
1 כפית שמרים יבשים
1 כוס אגוזים
2 כפות סוכר חום
1/2 כף מלח
1/4 כוס שמן
מים
דרך הכנה
  1. מכינים לילה קודם בצק מקדים, מערבבים את החומרים בקערה ומכסים בניילון נצמד. התערובת תתפח ותהיה נקבובית.
  2. להכנת הלחם:
    טוחנים דק את האגוזים עם מעט קמח, תוספת הקמח מאפשרת לטחון את האגוזים לאבקה דקה ויבשה.
  3. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם 1 כפית שמרים יבשים, סוכר, מלח ואגוזים טחונים.
  4. מוסיפים את הבצק המקדים והשמן לתערובת החומרים היבשים ומפעילים את המיקסר במהירות איטית. מוסיפים מים פושרים לפי הצורך עד ליצירת בצק גמיש ולא דביק.
  5. מתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את גודלו.
  6. לשים לישה שניה את הבצק (אני מעדיף ללוש אותו בידיים על השיש), יוצרים צורת כיכר מוארכת ומניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
  7. חותכים חתכים אלכסוניים בכיכר ומפזרים מעט קמח. אפשר למרוח את הכיכר בביצה טרופה ולפזר אגוזים שבורים.
  8. בלישה השנייה אפשר להוסיף לבצק אגוזים שבורים.
  9. אפשר לדלג על השלב של הבצק המקדים ולהשתמש בכף וחצי שמרים יבשים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מוסיפים 2-3 כפות קמח לטחינה טובה ולמניעת הדבקות האגוזים בטחינה.
2
בוקר טוב,
לא ברור בלחם אגוזים בסעיף 2 מהיכן הגיע המעט קמח - כמה זה מעט?
1
מדוע משתמשים בגלוטן במתכון זה? למה הוא משמש? תודה מראש. אתי
לחם אגוזים By , 2006-12-23T16:26:05+02:00 לחם אגוזים לחם שחום עם ניחוח נפלא של אגוזים! Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 1 Tags: none Ingredients: - בצק מקדים: 1 כוס קמח 1/4 כפית שמרים 1 כוס מים פושרים כ-600 גרם קמח לחם או קמח רגיל בתוספת כף גלוטן 1 כפית שמרים יבשים 1 כוס אגוזים 2 כפו... Instructions: מכינים לילה קודם בצק מקדים, מערבבים את החומרים בקערה ומכסים בניילון נצמד. התערובת תתפח ותהיה נקבובית. להכנת הלחם: טוחנים דק את האגוזים עם מעט קמח, תוספת הקמח מאפשרת ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר