הציפוי כבר בפנים
עוגות שוקולד
* תמונה להמחשה

18 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 4 כפות קקאו מסונן
- 200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
- 1 כף קפה נמס
- 1/2 כוס יין מתוק או חלב
- 200 גר' מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות
- 6 ביצים גדולות
- 1 כוס גדושה קמח לבן מסונן
- 1/2 כוס קפה נמס ממותק
דרך הכנה
- בתוך סיר קטן מערבבים (עדיף להעזר במקצף ידני) קקאו מנופה, 3/4 כוס מהסוכר ואת היין.
- מוסיפים את השוקולד השבור וכף נס הקפה.
- מניחים את הסיר על האש בכריים וממיסים את הסוכר והשוקולד תוך כדי בחישה, על אש בינונית.
- מכבים, האש ומוסיפים את המרגרינה וממיסים אותה, תוך כדי בחישה.
- מפרידים את הביצים ומוסיפים למסת השוקולד, את החלמונים תוך כדי בחישה.
- מוציאים ממסת השוקולד 1 כוס ושומרים בצד.
- מקציפים את החלבונים, עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב.
- מוסיפים את מסת השוקולד בזרם דק תוך כדי תנועות עטיפה (אני מעדיפה לקפל את המסה ביד).
- מנפים את כוס הקמח ישירות אל המסה תוך כדי קיפול.
- אופים בחום בינוני כ-170 מעלות בתבנית מס' 26 (מצאתי שאפיה בתבניות חד פעמיות על גבי רשת התנור כשהיא נמצאת בשלב הראשון עושה ניפלאות, התבנית המרובעת הבינונית מתאימה) עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ובעזרת מברשת מרטיבים את העוגה עם הנס קפה.
-
ממתינים שהקפה יספג ואת מורחים את כוס השוקולד מעל.
הערות
בחורף אפשר לשמור בחוץ.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


5
ציון 10
2
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -