חלה
* By Yoav Dothan, from Wikimedia Commons
1 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[27 מדרגים]
מרכיבים
- 25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות שמן
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה או 2 חלמונים
- 500 גר' קמח לבן רגיל
- 3/4 כוס מים פושרים או חלב
- 2 כפיות מלח
דרך הכנה
- להמיס את השמרים והסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות.
- לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את השמן, הסוכר, הביצים, המים והמלח ולערבב עד קבלת בצק חלק וגמיש.
- ליצור מהבצק כדור, לשמן אותו מעט ולהניח בקערה מכוסה במגבת או ניילון צמיד להתפחה עד להכפלת הנפח.
- לאחר התפחת הבצק בפעם הראשונה, יש ללוש את הבצק שנית ולחלק אותו ל-3 או 4 חלקים שווים.
- לעצב כל חלק לגליל מאורך בקוטר 4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ, ולקלוע צמה מכל החלקים. להדק היטב את הקצוות ולהניח את החלה בתבנית משומנת קלות.
- למרוח את החלה בביצה טרופה, ולפזר מעט שומשום או פרג.
- להניח להתפחה עד להכפלת הנפח כ-45 דקות.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-200° כ-10 דקות, להוריד ל-180° ולאפות או עד לקבלת גוון שחום.
- להוציא ולצנן על רשת צינון.
הערות
- מבצק זה ניתן להכין לחמניות.
- לחלה חלבית ניתן להחליף את המים בחלב לקבלת חלה מעודנת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
150
ציון 10
149
ציון 10
144
ציון 10
142
135
ציון 10
132
122
118
115
111
104
103
99
ציון 9
97
94
93
88
86
84
75
73
71
66
ציון 10
58
52
49
44
42
41
37
33
ציון 10
29
ציון 10
21
20
ציון 10
19
ציון 10
16
15
8
ציון 10
6
4
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגיות חמאה [אבי מ.] - עוגיות חמאה נימוחות.
- עוגת וניל [חולה על אפיה] - עוגת וניל ממש קלה להכנה
- קרם בוואריה [אבי מ.] - גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
- עוגת מוצרט [אבי מ.] - עוגה משובחת, מצריכה מעט עבודה.
- עוגת 'שיפון' גזר [אבי מ.] - עוגת גזר אגוזים וצימוקים קלילה
- עוגת מוס שוקולד [אבי מ.] - עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר
- עוגת מוס שוקולד לבן [אבי מ.] - מוס שוקולד לבן בין שכבות עוגת שוקולד