Pesto
תפריט
ג', 07 אפר 2020, 10:37
110443 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ארטישוק ירושלמי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5822   

ארטישוק ירושלמי
4 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1/4 1 קג' ארטישוק ירושלמי
1/2 לימון
2 כפיות מלח
30 גר' חמאה או מחמאה
1 כף שמן זית טוב
1 שן שום קצוצה
1 כף טימין טרי קצוץ
1 כף פטרוזילה טריה קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס
דרך הכנה
  1. מקלפים את הארטישוק, חותכים למקלות באורך 3-4 ס"מ ובעובי 3X3 ס"מ.
  2. מניחים את הארטישוק בסיר, מכסים במים, מוסיפים את המיץ מחצי הלימון, מוסיפים את חצי הלימון הסחוט למים ומחממים עד לרתיחה, מוסיפים את המלח.
  3. מבשלים מספר דקות עד להתרככות, הארטישוק צריך להיות עדיין מעט "נגיס", מסננים מהנוזלים.
  4. ממיסים את החמאה והשמן במחבת, מוסיפים את הארטישוק ומטגנים עד להזהבה, הופכים בעדינות לטיגון מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את השום, הטימין והפטרוזיליה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מערבבים ומטגנים עוד דקה ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
מתכון מ ע ו ל ה !!!! אבי, כל הכבוד. תודה לך.
ארטישוק ירושלמי By , 2007-01-06T00:36:02+02:00 ארטישוק ירושלמי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1/4 1 קג' ארטישוק ירושלמי1/2 לימון2 כפיות מלח30 גר' חמאה או מחמאה1 כף שמן זית טוב1 שן שום קצוצה1 כף טימין טרי קצוץ1 כף פטרוזילה טריה קצוצהמלחפלפל ... Instructions: מקלפים את הארטישוק, חותכים למקלות באורך 3-4 ס"מ ובעובי 3X3 ס"מ. מניחים את הארטישוק בסיר, מכסים במים, מוסיפים את המיץ מחצי הלימון, מוסיפים את חצי הלימון הסחוט למי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר