Pesto
תפריט
ו', 22 נוב 2019, 05:51
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

גלילות בקר

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6931   

גלילות בקר
2 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
4 פרוסות 120 גר' כ"א שניצל בקר*
3 כפות שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
3/4 כוס צנוברים קלויים
2 חופנים עלי תרד
מלח ופלפל שחור גרוס
4 כפות שמן
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
3/4 כוס יין לבן יבש
1 קופסה קטנה (100 גר') רסק עגבניות
1 כפית סוכר
4 עלי בזיליקום קצוצים טריים או  1/4 כפית  יבש
*מנתח שייטל או סינטה טרי ומיושן (רצוי בשר עגל)
דרך הכנה
  1. מניחים את פרוסות הבשר בין שתי יריעות ניילון נצמד, דופקים עם פטיש שניצלים ומשטחים לעובי דק.
  2. מניחים את השמן, הפטרוזיליה, השום, הצנוברים במעבד מזון ומרסקים לתערובת גסה.
  3. חולטים את עלי התרד במים חמים, מסננים ומייבשים על מגבת.
  4. מניחים פרוסת בשר על משטח עבודה, מפזרים מעט מלח ופלפל שחור, מורחים 1/4 מכמות המחית על שטח הפרוסה, מניחים על המחית מספר עלי תרד, מגלגלים לגלילה, נועצים קיסמים למניעת פתיחה.
  5. מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הגלילות עד להשחמה קלה ומוציאים לצלחת.
  6. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, אם יש צורך מוסיפים עוד 1-2 כפות שמן, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  7. מוסיפים את היין, מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר והבזיליקום ומערבבים, מביאים לרתיחה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים, מבשלים עוד 2 דקות.
  8. מחזירים את הגלילות למחבת, מבשלים דקה מצידן האחד, הופכים לבישול מצידן השני.
  9. מוציאים לצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מעל.
הערות
  • ניתן להכין גם מנתח חזה עוף, יש לקצר את זמן הטיגון והבישול .
  • ניתן להשתמש לרוטב בעגבניות טריות מגורדות בפומפיה ומסוננות מגרעינים.
  • ניתן להניח בנוסף על המחית פרוסות דקות מאד של חזה אווז מעושן ולגלגל.
  • חשוב להשתמש בבשר מובחר ולהמנע מטיגון ובישול ארוך.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר בלי היין, להחליף במיץ תפוזים או רק מים ו-1 כף מיץ לימון, או סיידר, או מיץ תפוחים.
3
מיכלי פ (מקצוענ/ית)
אפשר בלי היין.?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, ניתן גם להחליף ברצועות גזר מבושלות או רצועות פלפלים קלויים ולהניח בכיוון הגילגול.
1
שלום רב.
האם אפשר להכין בלי תרד?

תודה,יהודית.
גלילות בקר By , 2007-01-14T02:02:55+02:00 גלילות בקר Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 2 Tags: none Ingredients: - 4 פרוסות 120 גר' כ"א שניצל בקר* 3 כפות שמן זית 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 שיני שום קצוצות 3/4 כוס צנוברים קלויים 2 חופנים עלי תרד מלח ... Instructions: מניחים את פרוסות הבשר בין שתי יריעות ניילון נצמד, דופקים עם פטיש שניצלים ומשטחים לעובי דק. מניחים את השמן, הפטרוזיליה, השום, הצנוברים במעבד מזון ומרסקים לתערובת גסה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר