ירקות בתנור

6 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
2 חצילים בגודל בינוני
6 קישואים בהירים או זוקיני
3 בצלים גדולים
4 תפו"א גדולים קלופים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
3 עגבניות בשלות גדולות
8 שיני שום קצוצות
1 כף אורגנו
1 כפית טימין
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2-1 כוס שמן זית או שמן רגיל
5 כפות חומץ בלסמי
6 קישואים בהירים או זוקיני
3 בצלים גדולים
4 תפו"א גדולים קלופים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
3 עגבניות בשלות גדולות
8 שיני שום קצוצות
1 כף אורגנו
1 כפית טימין
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2-1 כוס שמן זית או שמן רגיל
5 כפות חומץ בלסמי
דרך הכנה
- חותכים את החצילים, הקישואים, הבצל, תפו"א והפלפלים לקוביות בגודל אחיד (3 ס"מ), מניחים בקערה ומוסיפים את השום.
- את העגבניות שולקים ל-10 שניות במים רותחים, מוציאים ומסירים את הקליפה, חותכים לקוביות ומוסיפים לקערה.
- בקערה קטנה מערבבים את המלח, הפלפל, האורגנו והטימין.
- יוצקים מעל הירקות את שמן הזית והחומץ, מפזרים את תערובת התבלינים על הירקות בקערה ומערבבים בעזרת הידים.
- מניחים דף קוקי בתבנית תנור ויוצקים על הקוקי 3 כוסות מים, מפזרים את הירקות בגובה אחיד,
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180° בשלב התחתון (לא תחתית התנור) ואופים 30 דקות, מעבירים לשלב המרכזי ואופים עוד 30 דקות או עד שהירקות מתרככים.
- ניתן לאפות את הירקות בשקית קוקי סגורה מחצית מזמן האפיה בשלב המרכזי, מנקבים את השקית בשני מקומות ליציאת אדים, לאחר מחצית זמן האפיה מבצעים חתך בשקית (זהירות מהאדים) ופורשים אותה לחריכת הירקות.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר כתוספת למנה עיקרית או כסלט.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -