Pesto
תפריט
ו', 22 נוב 2019, 05:50
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צ'רמולה

ממרח מרוקאי לצליה או כמטבל    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5953   

צ'רמולה
4 מנות
הכנה וקירור
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» רטבים
 
מרכיבים

ממרח לצליה:
4 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כף גרידת קליפת לימון
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית  כמון
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם
1/2 כוס כוסברה טריה קצוצה
1/3 כוס שמן זית
4 כפות מיץ לימון טבעי

דרך הכנה
  1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון פרט למיץ הלימון והשמן ומעבדים במספר פולסים לתערובת גסה ואחידה.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון והשמן ומעבדים ב-2 פולסים נוספים, לא לרסק יתר על המידה.
  3. מורחים את הדג בתערובת מבפנים ומעל ומניחים בקערה שטוחה לחצי שעה, צולים על הגריל או בתבנית בתנור.
  4. הממרח במקורו מיועד לדגים ופירות ים אבל ניתן למרוח בו גם חלקי עוף, הודו ואף בשר בקר המיועדים לגריל או לתנור.

מטבל צ'רמולה
לתערובת המוכנה הנ"ל להוסיף:
4 כפות מיונז
4 כפות שמנת חמוצה או יוגורט

לערבב ידנית לתערובת אחידה, לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם, לשמור בכלי מכוסה במקרר.
להגיש כמטבל לירקות או שמיניות תפוחי אדמה מטוגנים או "אצבעות" דג.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ראובן מ. (עורך)
עד שבוע במקרר
4
דפנה (מנוסה)
היי אבי
כמה זמן הממרח הזה מחזיק?
דפנה
3
דפנה (מנוסה)
יש צבע מאכל אדום. אם שמים רק טיפטיה זה מתקבל ורוד.באופן אישי אני צובעת עם סלק. הכי יפה הכי טיבעי הכי בריא
צ'רמולה By , 2007-01-28T15:21:10+02:00 צ'רמולה ממרח מרוקאי לצליה או כמטבל Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - ממרח לצליה: 4 שיני שום כתושות 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד 1 כף גרידת קליפת לימון 2 כפיות פפריקה מתוקה 1/2 כפית  כמון 1/4 כפי... Instructions: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון פרט למיץ הלימון והשמן ומעבדים במספר פולסים לתערובת גסה ואחידה. מוסיפים את מיץ הלימון והשמן ומ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר