Pesto
תפריט
ו', 22 נוב 2019, 05:51
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפינס אנגלים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5911   

* מונה להמחשה: Jennifer from Columbia, South Carolina, via Wikimedia Commons
מאפינס אנגלים
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 1 כפיות מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 1 כוסות חלב או מים
  • 50 גר' חמאה מומסת או 1/4 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • קמח תירס צהוב (לפולנטה/ממליגה)
דרך הכנה
  1. מנפים את הקמח, המלח והסוכר לקערת המיקסר או קערה רגילה, מוסיפים את השמרים ומערבבים, יוצרים גומה.
  2. מחממים מעט את החלב (חום גוף), מוסיפים את החמאה או השמן והביצה ומערבבים.
  3. יוצקים לגומה ומערבבים עד לקבלת בצק, מערבבים במהירות בינונית עם וו הלישה או בלישה ידנית עוד 5 דקות, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.
  4. יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מוציאים את הבצק למשטח עבודה, טופחים על הבצק להחזרה לגודל המקורי, מניחים למנוחה של 10 דקות.
  6. מפזרים על המשטח מעט קמח תירס ומרדדים עליו את הבצק לעובי 1.5 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ בעזרת חותכן או בעזרת כוס, נוגעים בקמח התירס גם בצידו השני של המאפין, מניחים על נייר אפיה ומכסים במגבת מטבח או ניילון, מניחים לתפיחה של חצי שעה.
  7. ניתן גם לחלק את הבצק ל-12 חלקים, לכדרר כל חלק לכדור, להניח על המשטח ולרדד לעיגול בעובי 1.5 ס"מ.
  8. מחממים מחבת כבדה או רגילה מצופה טפלון לחום גבוה, מורחים מעט מאד שמן בעזרת נייר מגבת, מניחים מספר מאפינס על המחבת, אופים עד להשחמה קלה בלבד מצד אחד, הופכים לצד השני ואופים שוב עד להשחמה קלה, ממשיכים עם שאר היחידות, מוציאים ומצננים.
    הסבר:
    המאפינס האנגלים אינם דומים למאפינס המוכרים (האמריקאים), הן מעין לחמניות שנאפות על מחבת, הן מוגשות חמות, או ניתן במקרר לאחר צינון בשקית ניילון (ניתן גם להקפיא).

    לשימוש מוציאים וחוצים, קולים זמן קצר בטוסטר אובן או בטוסטר רגיל ומגישים.
    מגישים עם חמאה/ריבה/דבש או מניחים מעל ביצה עלומה (ביצת עין שבושלה במים במחבת) או מטוגנת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
אפשר פשוט לאפות אותם?
מאפינס אנגלים By , 2007-01-30T22:33:52+02:00 מאפינס אנגלים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 1/2 3 כוסות קמח 1 כף שמרים יבשים 1/4 1 כפיות מלח 1 כפית סוכר 1/4 1 כוסות חלב או מים 50 גר' חמאה מומסת או 1... Instructions: מנפים את הקמח, המלח והסוכר לקערת המיקסר או קערה רגילה, מוסיפים את השמרים ומערבבים, יוצרים גומה. מחממים מעט את החלב (חום גוף),...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר